EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
XARRADES - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

CICLE D’ACTIVITATS PER CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

DIA: 11 FEBRER 2020

PONENTS: Ana Juan i Carmen Agustín
LLOC I HORA:
 Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

Iniciem la tercera edició de Dones i Ciència al Botànic amb dues investigadores valencianes que compartiran les seues trajectòries científiques i els seus projectes actuals. Donar la paraula a dones científiques perquè expliquen el seu treball no només les fa visibles sinó que, al mateix temps, aporta referents per a les generacions presents i futures i mostra la necessitat d’aprofitar tot el talent.

Mamá, quiero ser botánica és la proposta d’Ana Juan, qui ens parlarà de la seua vocació sorgida per l’interès a reconèixer les plantes que ens envolten. Des de les primeres eixides al camp per a conèixer la flora de cada territori fins a les tasques realitzades a un laboratori de biologia molecular, s'exposaran les diferents visions de la carrera científica d'una botànica utilitzant com a fil conductor la investigació realitzada fins avui… deixant sempre una finestra oberta al que ha de vindre.

A continuació, Carmen Agustín abordarà en la xarrada La síndrome de Rett, una malaltia femenina poc freqüent una malaltia del desenvolupament neural que afecta a les xiquetes (els xiquets no arriben a nàixer).  Alguns dels símptomes que provoca inclouen retràs en el desenvolupament, problemes motors, discapacitat intel·lectual, pèrdua de la parla i característiques similars als trastorns d’espectre autista. Carme Agustí investiga en models en ratolí per a dissenyar futures estratègies terapèutiques.

SOBRE LES PARTICIPANTS

      ANA JUAN

         Llicenciada en Biología per la Universitat d'Alacant, la seua tasca investigadora               s'inicià amb estudis bàsics de flora i vegetació. En 2002, i amb l'obtenció del                     doctorat en Biologia, les línies d'investigació es van ampliaro a diversos aspectes             relacionats amb la taxonomia, biologia reproductiva i l'ús de diferents tipus de                   marcadors moleculars per a l'establiment de filogènies i estudis de variabilitat                   poblacional i filogeografia de flora, especialment, mediterrània. Actualment és                   Professora Titular de Botànica del Departament de Ciències Ambientals i Recursos           Naturals de la Universitat d'Alacant, on exerceix la seua tasca investigadora en el             grup Botànica i Conservació vegetal.

 

      CARMEN AGUSTÍN  @CarmenAgustin

         És llicenciada en Biologia i doctora en Neurociències. Va completar la seua                     formació amb estades a la Università di Roma La Sapienza, la Universitat de                     Cambridge, el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona i l'Imperial College                 London. Va ser professora a la Universitat Jaume I de Castelló i actualment és                 professora de la Universitat de València. Investiga sobre les bases neurobiològiques         dels símptomes olfactius i socials en malaties com el síndrome de Rett. A més, és           bloguera en Naukas i Scilogs i ha publicat articles en Redes, Mente y Cerebro,                 Historia y Vida i Mètode.

MÉS INFORMACIÓ

11defebrero.org