EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
DIBUIXAR LA CIÈNCIA

TAULA REDONA SOBRE IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA

DIA: 28 JUNY 2019

HORA: 11 h
LLOC: Estufa Freda.
ACCÉS: Entrada lliure, aforament limitat. Cal inscripció prèvia (gratuïta) mitjançant el formulari disponible en aquesta pàgina web.

DESCRIPCIÓ

Dibuixar la ciència ha sigut una eina àmpliament utilitzada al llarg de la història. Indispensable, per exemple, per registrar totes les espècies desconegudes i comprendre la seua anatomia i comportament. Ha format part de les expedicions botàniques, en guies de viatge, en representacions de tota classe. I la llista de persones que han utilitzat la il·lustració científica per fer la ciència més comprensible és ben llarga, però tots amb la responsabilitat comuna de sintetitzar i representar informació científica amb rigor i claredat.

La forma de treballar de cada professional és diferent, com ho és l’apropament a les diferents disciplines científiques. Per això, en el marc de la celebració del curs Il·lustrant la ciència 7 que té lloc al nostre Jardí i de l’obertura al públic de l’exposició Illustraciència 6 a l’Estufa Freda, tindrà lloc la taula redona Dibuixar la ciència. Taula redona sobre il·lustració científica. Una cita, oberta a tot el públic, en què professionals de la il·lustració científica i de la ciència dialogaran sobre els seus projectes i experiències per reflexionar també sobre la situació actual del sector, oportunitats i reptes.

La taula redona comptarà amb la participació de Hugo Salais, Esperanza Jiménez, Joaquín Baixeras,  Clara Cerviño i Miquel Baidal, com a moderador, i ha estat organitzada per Illustraciència i el Jardí Botànic de la Universitat de València.

PARTICIPANTS

HUGO SALAIS
Il·lustrador científic freelance, especialitzat en il·lustració biològica, naturalista, anatòmica i paleoart. De formació artística principalment autodidacta, és Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de València i Doctor en Neurociències per la mateixa universitat. Durant la realització dels seus estudis, va trobar en la il·lustració científica la manera de gaudir de les seues grans passions: la ciència i l’art. Des d’aleshores, ha realitzat il·lustracions per a grups d’investigació, publicacions científiques especialitzades, revistes de divulgació científica i museus, entre altres.
www.metazoa.studio
www.facebook.com/metazoastudio
www.instagram.com/metazoastudio
www.twitter.com/metazoastudio

ESPERANZA JIMÉNEZ MARTÍNEZ
Biòloga de formació i professió, especialitzada en Neurologia. La il·lustració científica li ha permés combinar la seua passió pel dibuix amb la ciència. Als seus treballs utilitza principalment llapis de color que combina amb aquarel·la, encara que també li agrada la monocromia de la tinta i l’scratchboard. Ha participat en diferents exposicions d’il·lustració naturalista i científica, com Artistas de la Naturaleza (Gabinete de Historia Natural, Madrid, 2016) i diverses edicions d’Arte y Naturaleza (U. Complutense de Madrid).
www.espejimenezart.com
www.instagram.com/esperamar
www.facebook.com/espekraft 

JOAQUÍN BAIXERAS
Des que amb 13 anys va descobrir els insectes, es va sentir atret i intrigat per conèixer-ho tot sobre ells. És Doctor en Biologia, especialista en Entomologia, amb una producció investigadora i projectes concentrada en les papallones: morfologia, taxonomia, filogènia i ecologia. És Professor Titular de la Universitat de València i investigador de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva. Inclou la il·lustració científica en els seus treballs i és, a més, un actiu divulgador. Entre altres, va dissenyar i dirigir l’exposició Senyor Darwin, que gran idea!

CLARA CERVIÑO
Biòloga i il·lustradora científica. Després de llicenciar-se en Biologia per la Universitat de Santiago de Compostel·la i cursar dos màsters a la Universitat de Barcelona, va arribar a Portugal on va tenir l'oportunitat de realitzar el Curs de Formació en Il·lustració Científica de la Universitat d’Aveiro i combinar així els seus interessos: la biologia i el dibuix. Des de llavors, es dedica professionalment a la il·lustració científica. És membre del comitè assessor d’Illustraciencia i responsable del curs d'il·lustració científica Il·lustrant la ciència.
www.claracervino.com
www.instagram.com/claracervino 

MIQUEL BAIDAL
Es va formar a l'escola d'art Massana de Barcelona. Ha desenvolupat diferents projectes de divulgació científica per a museus de ciència i empreses, sempre amb l'objectiu d'acostar la ciència de manera clara i atractiva a la societat. En 2009, va crear Illustraciencia, una iniciativa internacional que té per objectiu divulgar la importància de la il·lustració científica i impulsar-la en totes les seues modalitats, que dóna suport i premia a professionals de la il·lustració científica a través de la convocatòria del Premi Internacional d'Il·lustració Científica.