EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
MICRORESERVES, 25 ANYS PROTEGINT LA NOSTRA FLORA

XARRADA DIVULGATIVA A CÀRREC D'EMILI LAGUNA, BOTÀNIC IMPULSOR D'AQUESTA FIGURA DE PROTECCIÓ

DIA: 27 MARÇ 2019

LLOC I HORA: Estufa freda, 19 h.
ENTRADA: Entrada lliure, aforament limitat. 

DESCRIPCIÓ

Microreserva de flora. Una pionera idea per protegir llocs menuts però molt rics en flora endèmica o amenaçada que, fa més de 30 anys, va començar a voltar pel servei de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana. Un decret de 1994 del Consell li donava forma legal al que encara era un concepte teòric. Cap a finals de 1998 i principis de 1999, es declaren les  primeres microreserves de flora a terres valencianes i ens convertim en pioners, a nivell mundial, amb una innovadora fórmula de protecció de flora silvestre.

Emili Laguna, botànic conegut per haver estat l’impulsor de les microreserves, serà l’encarregat de contar-nos de primera mà els resultats d’aquesta figura de protecció en aquesta xarrada que el Jardí Botànic de la Universitat de València acollirà el proper dimecres, 27 de març, a les 19 h, a la sala Seminaris. Un balanç que és positiu, 25 anys després, amb 304 microreserves distribuïdes per 145 municipis de tota la geografia valenciana, i on es conserven poblacions de gran part de les plantes valencianes més singulars i amenaçades. Són, a més, un èxit internacional. La xarxa de microreserves ha exportat el seu model de protecció a molts territoris d'altres països europeus i mediterranis i ha despertat l'interés de professionals de la investigació i la conservació molt més enllà. Ara per ara, la paraula 'microreserva', proposada per primera vegada ací, forma part del llenguatge tècnic d’especialistes en botànica i conservacionistes d’arreu del món.

SOBRE EL PONENT

Emilio Laguna Lumbreras és doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de València i treballa com a cap de secció encarregat de la conservació de flora al Servei de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana i al Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF). És autor de més de 600 publicacions tècniques i científiques i habitual col·laborador de mitjans de comunicació en programes divulgatius sobre plantes valencianes i la seua conservació. Als àmbits nacional i internacional, és conegut per haver proposat la protecció de terrenys botànics d'interés mitjançant una nova figura de conservació activa: la microreserva de flora. A més, Laguna ha dirigit la seua implementació pionera al territori valencià i l'exportació del model a altres regions i països d'Europa i la Mediterrània. Dirigeix els principals programes de recuperació de la flora valenciana més amenaçada i forma part de diversos comités i grups internacionals d'experts i expertes en conservació vegetal.

MÉS INFORMACIÓ

www.agroambient.gva.es/es/web/espacios-protegidos/microrreservas
espores.org/entrevistes-espores/botanic-del-mes-emili-laguna.html

DESCARREGA ACÍ EL CARTELL: