EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
XARRADA: A RAN DE TERRA, FOTOGRAFIANT LES ORQUÍDIES DE LES NOSTRES TERRES

A CÀRREC DE LLUÍS IBÁÑEZ. MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES

DIA: 17 MAIG 2018

LLOC I HORA: Sala Hort de Tramoieres, 19h
ENTRADA: lliure, aforament limitat 
PONENT: Lluís Ibáñez, fotògraf de paisatge 

DESCRIPCIÓ

Fotografiar implica prendre decisions. El què, per a què, per a qui, com... Lluís Ibáñez, fotògraf interessat en el paisatge, va descobrir en les nostres terres unes xicotetes plantes, de poca significança i que passen desapercebudes. Espècies protegides, amb un nom suggeridor i amb glamur, però poc conegudes i, per tant, segons assegura, poc estimades i respectades. Així naix la seua proposta de fotografiar les orquídies de les terres valencianes. I és aquesta experiència la que compartirà en la xarrada A ran de terra, fotografiant les orquídies de les nostres terres.

En la primera part, Ibàñez ens parlarà de les decisions tècniques, amb qüestions relacionades amb la profunditat de camp, diafragma, focal, llum, efectes i accessoris, amb casos i exemples pràctics. A continuació, s’abordarà el tema de l’enquadrament, per aprofundir en la intencionalitat i objectius de qui fotografia.

Lluís Ibàñez es dedica professionalment a l’ensenyament de música i, des de fa uns anys, s’ha interessat en l’estudi i pràctica de la fotografia. Com a estudiós del paisatge, està compromés amb el seu territori proper, les comarques del nord de Castelló, on ha desenvolupat la seua activitat escarbant en els diferents estrats del paisatge. Entre els seus projectes, trobem Pel port, recerca i geolocalització dels diferents rastres que les persones han deixat; Orquídies del Port, amb fotografies de les més de 50 espècies d’orquídies;  Arbres amb nom propi, recerca i geolocalització d’aquells arbres que han tingut la significació  suficient com per a que l’home els transformés en conspicus al batejar-los, i l’actual projecte en què es troba immers, Paisatges de conflicte i confluència.

La xarrada s’emmarca dins del cicle “Maig, mes de les orquídies” del Botànic, dedicat a una família botànica, la de les Orchidaceae, de les més grans que existeixen, amb més de 850 gèneres i 30.000 espècies conegudes, més tots els híbrids naturals o creats per les persones. Aromes, colors i, sobretot, experiències compartides al voltant de les orquídies són el denominador comú d’un cicle dedicat a unes plantes que sempre aconsegueixen fascinar els nostres sentits.

MÉS INFORMACIÓ

lluisibanez.com