EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

| NOTÍCIES
17 OCTUBRE - JORNADA: 25 ANYS DE MICRORESERVES DE FLORA

El pròxim dijous, 17 d’octubre, se celebrarà al Jardí Botànic de la Universitat de València el 25 aniversari de la creació de la figura de les microreserves de flora, per part de la Generalitat Valenciana.

Les microreserves són zones protegides de menys de 20 hectàrees d’extensió on es troben protegides tant la flora de l’àrea com els substrats en què aquesta creix. El concepte pioner de microreserva de flora es va posar en marxa amb el Decret 218/1994, de 18 d’octubre, del Govern Valencià. Des d’aleshores, s’ha atorgat protecció a àrees amb una gran riquesa en flora endèmica i la xarxa de microreserves no ha parat de créixer.

La commemoració del 25 aniversari se celebrarà amb un acte que tindrà lloc al Botànic i que comptarà amb la intervenció del botànic britànic Vernon Heywood, del cap la unitat LIFE i Eco-Innovació de l’agència europea EASME, Angelo Salsi, i del biòleg mallorquí especialista en biodiversitat, Joan Mayol.

Conèixer millor les microreserves

El mateix dia 17 d’octubre s’inauguraran dues exposicions que permetran conèixer millor les microreserves de flora. D’una banda, Protegida Flora. 25 anys de microreserves de flora valenciana, a la Sala Hort de Tramoieres, tracta de mostrar amb detall què son les microreserves, què conserven i com ho fan. Una tasca amb diverses vessants i molta gent dedicada que podrem descobrir a través de les diferents fotografies i textos informatius. D’una altra, a l’Estufa Freda, s’exposarà Microreserves des de l’aire, amb suggeridores imatges fetes amb drons que ens aportaran una visió d’aquestes zones de protecció a què no estem acostumats.

L’acte commemoratiu és una iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i del Jardí Botànic de la UV. La jornada vol servir d’agraïment i reconeixement a totes les persones que, al llarg d’aquests vint-i-cinc anys, han  participat activament en la conservació de la flora valenciana.