EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

| NOTÍCIES
EL BOTÀNIC PARTICIPA EN EL SALÓ DE L'ARBRE

Ens apassionen els arbres i això es nota. Com en anys anteriors, el Jardí Botànic de la Universitat de València ha participat en el Saló de l’Arbre, organitzat conjuntament per Iberflora i l’Associació Espanyola d’Arboricultura (AEA) i que s’ha celebrat de l’1 al 3 d’octubre a Fira València.

El Saló de l’Arbre, ja en la 4ª edició, s’ha convertit en el punt més gran de trobada del sector de l’arbre urbà i ornamental. Durant tres dies s’han presentat tècniques, maquinària i ferramentes i s’han dut a terme activitats de divulgació relacionades amb el medi ambient, la biodiversitat i la sostenibilitat.

El Jardí Botànic de la Universitat de València ha participat amb un estand on els visitants han pogut conéixer de prop la col·lecció de soques d’arbres i palmeres i comprendre tota la informació que ens aporten sobre la seua biologia i les seues condicions de desenvolupament. Així, a través d’unes lupes, el públic ha pogut observar els anells de creixement, els vasos vasculars i els radis medul·lars, les pudricions i altres aspectes que han servit per a ampliar el coneixement sobre aquestes espècies vegetals.

Els visitants de l’estand també han pogut conéixer les activitats científiques, didàctiques i culturals que es duen a terme al Jardí com les visites organitzades, xarrades, exposicions, presentacions, els cursos i concerts.

De la mateixa manera, han tingut un paper destacat les monografies botàniques, publicacions que mostren amb detall les col·leccions del Jardí Botànic de la Universitat de València. Fins al moment s’han editat quatre títols: Les palmeres, Els cítrics, L’arbreda monumental i Els cactus.

Un any més, aquesta cita imprescindible per a totes les persones apassionades pels arbres, ens ha permés intercanviar impressions i coneixements amb estudiants, professionals del sector i públic en general.