EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

ADAPTACIONS DE LES PLANTES | CARNÍVORES

CAÇADORES D'INSECTES

Aquest tipus de plantes viuen en llocs on el sòl és molt pobre en elements minerals, especialment en nitrogen (torberes, arenisques descompostes o cendres volcàniques). Per això, s'han adaptat a capturar xicotets insectes dels quals obtenen els nutrients que manquen al sòl, mitjançant diferents estratègies. 

Les espècies dels gèneres Drosera, Drosophyllum i Pinguicula tenen les fulles cobertes de glàndules que segreguen substàncies viscoses on queden pegats els insectes. En Sarracenia i Nepenthes, les fulles adquireixen forma d'urna o pitxer, en l'interior del qual s'acumula un líquid aquós segregat per la mateixa planta, els animals són atrets pel color i aroma de les fulles, ofegant-se en el líquid de l'interior. Les fulles de Dionaea són capaces de tancar-se, atrapant als insectes quan es posen sobre elles. També existeixen plantes carnívores aquàtiques (Utricularia), que posseeixen unes vesícules submergides que provoquen corrents d'aigua amb les quals capturen xicotets organismes aquàtics.

Un món voraç però fascinant, que us animem a descobrir a través de l'hivernacle d'exhibició del Botànic especialitzat en plantes carnívores.