EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
TERRES I TEMPS, UNA MOSTRA DE JOSEP ESTEVE ADAM

TERRES DE PAÍS I VARIACIONS DE TEMPS

DIES: 20 MAIG - 12 SETEMBRE 2021. AMPLIEM FINS AL 19 DE SETEMBRE!

LLOC: Sala Hort de Tramoieres, entrada lliure, i Estufa Freda, accés gratuït amb l'entrada al Jardí.
HORARI: De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h. De maig a agost, l'Estufa Freda es podrà visitar fins les 21 h.

DESCRIPCIÓ

El Jardí Botànic acull Terres i temps, una evocadora mostra pictòrica del valencià Josep Esteve Adam que ampliarà l'horitzó de l’Estufa freda i l'Hort de Tramoieres fins als camps que envolten el nostre territori més proper.

I és què mirar el paisatge, des de l’òptica de l’artista plàstic, és un privilegi. En aquest cas, Josep Esteve Adam, des de la seua perspectiva particular, es mira dos àmbits valencians de gran significació: les terres de la marjal, veïnes a un espai tan emblemàtic com l’Albufera -però que també podrien ser d’altres zones d’aiguamolls valencians-, i les terres de l’interior, seques i dures. Tots dos ecosistemes són canviants, són testimonis muts del pas del temps, però vius.

Esteve Adam, amb Terres i temps (Terres de país i Variacions de temps) presenta un aplec de pintures que van des de l’apunt quasi fotogràfic a l’obra de gran format. Evidencien, amb això, el mestratge de l’autor sobre un medi que domina perfectament i que, si és així, és perquè ell mateix se sent atrapat en aquella delícia que significa poder plasmar el paisatge d’un món que s’obri al davant d’un mateix i que se’ns presenta quasi infinit i, en alguns aspectes, vertaderament intangible.

SOBRE L’ARTISTA

Josep Esteve Adam naix a Algemesí (La Ribera), el 1946, i la seua primera formació artística va ser al costat de l’escultor local Leonardo Borràs. Després d’un període dedicat a l’agricultura, es llicencià en Belles Arts, on va rebre els ensenyaments de professors com Felip Garín, Francesc Lozano, Lluís Arcas i Josep Amérigo, entre d’altres. El 1973 va obtenir la beca de paisatge d’El Paular, a Segòvia, i més tard la seua mirada va anar amerant-se de l’obra de pintors d’arreu del món. Això ha fet que, a la fi, l’obra d’Esteve Adam haja esdevingut un treball amb un llenguatge molt personal.

Professor de Secundària durant bona part de la seua vida, ha sabut compaginar la docència amb la creació artística.

La seua obra es troba constituïda per natures mortes, retrats i, especialment, paisatges. I, si bé ha pintat terres de Galícia, de Castella o de Múrcia, el territori valencià i, particularment, la marjal que envolta l’Albufera -però no només-, s’ha convertit en un tema ben present en la seua pintura.

Guanyador de nombrosos premis a l’Estat espanyol, el 1984 va ser distingit amb el Premi de Pintura BMW. Però també compta amb el Premi Bacardí o el Premi Barceló de pintura, entre d’altres.