EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | VÍDEO
BOTÀNICA, UNA CIÈNCIA EN PERILL D'EXTINCIÓ?

Ja tenim disponible online la segona xarrada del nostre cicle 'Botànica des del sofà', on experts en Botànica intercanvien opinions al voltant del futur d'aquesta disciplina.

I és que, hui en dia, les persones que acaben els estudis de Biologia, Ciències Ambientals o Enginyeria Forestal són incapaces de reconèixer gran part de les plantes més comunes. La Botànica ha anat reduint-se fins a desaparèixer de molts plans d'estudis, i els departaments universitaris de botànica, fonamentals en les facultats i escoles d'enginyeria fins a finals del segle XX, ara han passat a un pla secundari o s'han fusionat amb altres departaments en reculada. Al mateix temps, la ciència i la societat reclamen cada vegada amb més insistència el coneixement i la descripció de la biodiversitat.

Com abordarem la identificació de les plantes sense botànics? Com podrem catalogar la seua diversitat i la seua utilitat? Com podrem posar nom a les espècies? Com podrem fer tot això sense persones amb coneixements profunds de botànica? És la universitat el lloc on han de formar-se? És suficient amb el coneixement generat fora dels laboratoris i centres d'investigació? Aquestes i altres qüestions són abordades des del sofà del Botànic per tres persones que han dedicat la seua activitat professional a l'estudi de les plantes des de diferents perspectives i també a la formació de generacions d'estudiants universitaris. Comptem amb l'ecòloga María Begoña García, i l'investigador i exdirector del Real Jardín Botánico de Madrid (CSIC), sota la moderació de Juan Francisco Mota, Catedràtic de la Universidad de Almería.