EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | VÍDEO
DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC 2020

Dones i Ciència al Botànic amb investigadores valencianes que compartiran les seues trajectòries científiques i els seus projectes actuals. Donar la paraula a dones científiques perquè expliquen el seu treball no només les fa visibles sinó que, al mateix temps, aporta referents per a les generacions presents i futures i mostra la necessitat d’aprofitar tot el talent. Si no vas poder acudir presencialment al cicle, podràs visualitzar les xarrades a través del nostre canal de Youtube. No oblides donar-li a m'agrada i subscriure't al canal per a estar al dia amb els vídeos que compartim des del Botànic.La segona jornada del cicle Dones i Ciència al Botànic compta amb les xarrades de Ana Juan i Carmen Agustin.

Mamá, quiero ser botánica és la proposta d’Ana Juan, qui ens parlarà de la seua vocació sorgida per l’interès a reconèixer les plantes que ens envolten. Des de les primeres eixides al camp per a conèixer la flora de cada territori fins a les tasques realitzades a un laboratori de biologia molecular, s'exposaran les diferents visions de la carrera científica d'una botànica utilitzant com a fil conductor la investigació realitzada fins avui… deixant sempre una finestra oberta al que ha de vindre.

A continuació, Carmen Agustín abordarà en la xarrada La síndrome de Rett, una malaltia femenina poc freqüent una malaltia del desenvolupament neural que afecta a les xiquetes (els xiquets no arriben a nàixer).  Alguns dels símptomes que provoca inclouen retràs en el desenvolupament, problemes motors, discapacitat intel·lectual, pèrdua de la parla i característiques similars als trastorns d’espectre autista. Carme Agustí investiga en models en ratolí per a dissenyar futures estratègies terapèutiques.


La segona jornada del cicle Dones i Ciència al Botànic compta amb les xarrades de Dolors Corella i M. Asunción Menargues.

En primer lloc, Dolors Corella parlarà de La mujer en la alimentación personalizadaEn aquesta xarrada explicarà què és això de la nutrició personalitzada, també anomenada nutrició de precisió. També veurem exemples concrets per a diverses malalties i estats de salut i analitzarem la poca importància que se li ha donat a la perspectiva de gènere en nutrició de precisió i què podem fer per a canviar-ho. 

En segon lloc intervindrà M. Asunción Menargues amb la xarrada Ciencia en acción para las escuelas del siglo XXI. L'ensenyament de les ciències a les escoles ha de contribuir a l'adquisició d'un aprenentatge i a un desenvolupament de competències que permeten l'anàlisi i resolució de problemes per a la presa de decisions en una ciutadania responsable en el segle XXI. Aquesta xarrada presenta un projecte en què participen diversos centres d'Educació Primària de la província per a implantar en les aules una metodologia constructivista de l'ensenyament i l'aprenentatge de les ciències mitjançant la resolució de problemes per investigació guiada