EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
OCTUBRE AL BOTÀNIC

OCTUBRE AL BOTÀNIC

Ja som a la tardor, els corredors del Jardí estan ple de fulles,  els dies s’acurten i per això la nostra apertura també. Així doncs, durant el mes d’octubre recordeu que canvia l’horari del Botànic i que estem oberts de 10 a 19 h. I què trobareu si veniu? Doncs el Jardí durant la tardor té un atractiu especial, el verd de la primavera deixa pas als tons rogencs, grocs i marrons i el bon temps que encara ens acompanya ens farà gaudir dels passejos pel Botànic i ens permetrà realitzar activitats immerses en l’atmosfera especial d’aquesta època de l’any.

El Botànic és el lloc perfecte per viure els canvis d’estacions. Passejar, llegir o simplement asseure's prop del Ginkgo i veure caure en silenci les seues fulles amb forma de ventall. Podeu a més admirar la Koelreuteria i el seu fullatge d’un groc encisador. Tampoc us podeu perdre l’horta, renovada i amb tots els cultius d’hivern preparats i els arbres fruiters amb els fruits ja madurs a les seues branques. I si allò que us agrada són els colors, no deixeu de visitar el jardí cromàtic que no perd en cap època de l'any el seu atractiu visual.

Però, al Jardí no només canvien els colors dels arbres, també ho fan les activitats. Així que a banda de vindre i gaudir al màxim de la natura a la tardor, us convidem a participar de la nostra variada programació cultural que a poc a poc reprèn el seu ritme i inclou exposicions, conferències, cursos, excursions i molt més!

Encetarem el mes d’octubre amb la nova proposta d’Illustraciencia, Illustrarepte, el repte de la Jara de Cartagena. Una interessant iniciativa en la qual podran participar totes aquelles persones interessades per la il·lustració científica i naturalista i per descomptat, en la Botànica. Si us animeu i accepteu el repte podreu visionar les xarrades a càrrec de Jaime Güemes i Olga Mayoral, director i subdirectora del Jardí Botànic, que vos donaran algunes indicacions per abordar la vostra il·lustració de la Jara de Cartagena, una planta en perill d’extinció, i a continuació, penjareu a les xarxes socials els vostres dibuixos.

A més a més, inaugurem el pròxim 23 d’octubre una nova exposició Diario del Jardín, amb dibuixos i fotografies sobre el Jardí Botànic de l’artista Marcelo Fuentes. Un recorregut màgic pel nostre estimat Jardí a través de la visió poètica i delicada del pintor. Pel que fa a l’oferta d’activitats, el Gabinet de Didàctica ha preparat els cursos de plantes aromàtiques i medicinals, i botànica recreativa, i estem pendents d’ampliar amb altres dos al voltant dels jardins de la ciutat i els bolets. 

A banda, estan les excursions,  tots els amants de la natura saben que la tardor és una de les millors èpoques per gaudir de la muntanya i res millor que fer-ho de la mà de guies experts que us explicaran cada detall de les rutes i que us permetran assaborir al màxim la natura dels paisatges valencians i valorar la riquesa ecològica i cultural del nostre territori. De totes aquestes activitats vos anirem informant tal com anem organitzant-les, sempre respectant les noves normatives per la situació sanitària. 

El que sí que està ja en marxa són les nostres visites guiades, perquè pugueu connectar amb la natura sense eixir de la ciutat. Durant la tardor seran tots els dissabtes i diumenges, des del 10 d’octubre fins al 20 de desembre, i estaran destinades tant al públic en general com als més menuts de la casa.(posar enllaç a la notícia)

Al mateix temps, seguirem oferint activitats on-line. Aquest mes llançarem la proposta del cicle de xarrades Botànica des del sofà, així que podreu seguir gaudint sense moure-vos de casa de les nostres conferències en què professionals de diferents disciplines parlaran entorn d'allò que més ens agrada, les plantes. Podeu ja veure la primera xarrada del cicle que férem aquest estiu, Plantes a la paret del museu.

Amb tot, vos recordem també que al Botànic tenim, fins al 12 d'octubre, les exposicions Del Jardí al Bosc de Victoria Chezner i Illustraciencia 7 que han estat obertes al públic des del mes de juny i que encarà que podreu seguint gaudint a través de les visites virtuals que romandran actives a la web.

BOTArdorNIC, viu la tardor al Botànic!