EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
ILLUSTRAREPTE

ILLUSTRAREPTE 

DIES: de l’1 al 16 d’octubre 2020  

PRESENTACIÓ DE LES ILUSTRACIONS: de l’1 al 15 d’octubre. 

XARRADA I: 2 d’octubre a les 16 h 

XARRADA II: 16 d’octubre a les 16 h 

DIRIGIT A: il·lustradors professionals i amateurs interessats en la il·lustració botànica 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ: Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a: 

http://illustraciencia.info/illustrareto/  

DESCRIPCIÓ 

Illustraciencia 7, l’exposició del Premi Internacional d’Il·lustració científica i de natura s’acomiadarà del Jardí Botànic el 12 d’octubre després de romandre oberta al públic des del 26 de juny. Fins aleshores podeu seguir gaudint d’aquesta sorprenent mostra de 40 il·lustracions científiques i de natura seleccionades en la sèptima edició del Premi Internacional d’il·lustració Científica i de Natura, i si no podeu venir al Jardí, podeu visitar-la a través de la visita virtual habilitada.  

Tanmateix el Jardí Botànic seguirà col·laborant amb Illustraciencia amb una nova proposta, Illustrarepte, el repte de la Jara de Cartagena. Es tracta d’una iniciativa amb la qual es pretén, com amb la resta d’activitats que organitzen, donar visibilitat al món de la il·lustració científica i naturalista i apropar la ciència i la cultura a la societat a través de la il·lustració científica. I en aquest cas concret, es tracta de centrar-nos en la botànica i el Jardí Botànic, per això els participants hauran d’il·lustrar la Jara de Cartagena, seguint les pautes del dibuix científic: claredat expositiva, fidelitat i precisió, i a continuació, penjar a les xarxes socials les seues obres. 

Però per què se'ns ha ocorregut la proposta de dibuixar aquesta planta en concret? La Jara de Cartagena, Cistus heterophyllus subsp. Carthaginensis  és una espècie exclusiva del sud-est de la península Ibèrica en perill crític d'extinció. És una de les espècies més amenaçades d'Europa i existeixen solament dues poblacions conegudes, una a la província de València, amb un sol individu, i una altra a la província de Cartagena, amb tot just 10 individus. Per aquest motiu, el Jardí Botànic de la Universitat de València l'ha triada per a desenvolupar, amb la Fundació Biodiversitat, un projecte per a establir les bases de la seua conservació. Per això hem pensat que aquesta preciosa i supervivent  Jara mereix ser la protagonista d'aquest repte. 

I en què consisteix l’Illustrarepte? Doncs en primer lloc, totes aquelles persones interessades a participar hauran d’inscriure’s a la web d’Illustraciència. A més, hauran d’assistir a la xarrada dels botànics Jaime Güemes i Olga Mayoral, el director i la subdirectora del Jardí Botànic i que tindrà lloc el 2 d’octubre a les 16 h. A la xarrada s’explicarà tot allò que es necessita saber sobre la Jara de Cartagena, i què esperen ells, com investigadors, d’una il·lustració botànica. 

A continuació, s’hauran de realitzar les il·lustracions seguint les instruccions, que es rebran una vegada s’haja formalitzat la inscripció, i s’hauran de presentar en el termini establert (de l’1 fins al 15 d’octubre 2020). El repte finalitzarà amb una nova connexió, el 16 d’octubre a les 16 h, amb una xarrada també amb Jaime Güemes i Olga Mayoral per a comentar part de les il·lustracions presentades i valorar els treballs.  

Què us sembla? Accepteu el repte?