EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
DEL JARDÍ AL BOSC

PINTURES DE VICTORIA CHEZNER

DIES: 18 JUNY - 12 OCTUBRE 2020 

LLOC: Estufa Freda del Jardí Botànic de la Universitat de València
ACCÈS: Lliure amb l’entrada del Jardí
HORARI: De dilluns a diumenge, de 10 a 19 h (març), de 10 a 20 h (abril) i de 10 a 21 h (maig)
INAUGURACIÓ: Dijous, 12 de març a les 19 h 

DESCRIPCIÓ 

El Botànic acull "Del Jardí al bosc", una mostra de pintura de l'artista visual Victoria Chezner que podreu visitar fins al mes d'octubre a l'Estufa freda.

El fet de passar del jardí al bosc implica un procés d'evolució personal al llarg del temps; implica la immersió pausada i observadora en diferents paisatges, en un procés de cerca i trobada. Cerca d'emocions i trobada amb la natura mateixa. Així, en aquest projecte Victoria Chezner parteix del caràcter cultural del paisatge i mostra una mirada alhora panoràmica i minuciosa, contextual i individual, on el dibuix i la pintura, la perspectiva, el treball de color transmeten aquest compromís amb la natura. 

En el bosc és apassionant la seua profunditat i el seu món interior. Aquests camins de branques i els que tracen els ulls per a endinsar-se en ell; les praderies de llum, els clars del bosc. No obstant això, hi ha quelcom salvatge en la fondària de la pineda, i d'inhòspit i misteriós. Una mostra on diferents fragments de paisatges que a vegades podem visualitzar des del Jardí, conviden a la immersió en el mateix paisatge, amb les seues llums i les seues ombres des de l'espai de protecció que la cultura propicia. 

VICTORIA CHEZNER  

És professora titular en la Universitat de Múrcia, doctora en Belles Arts amb Menció Europea per la Universitat Politècnica de València, Màster en Educació i Museus, Patrimoni, identitat i mediació per la Universitat de Múrcia, i artista visual.  

La seua línia d’investigació està guiada pels fonaments ètics i estètics del paisatge, tant en l’àmbit de la producció científica com artística. Ha participat en més de quaranta exposicions col·lectives i protagonitzat més d’una vintena d’exposicions individuals, tant nacionals com internacionals.  

Ha il·lustrat El Atlas de los Paisajes de la Región de Murcia (2009), així com altres publicacions per a diverses editorials.  

Ves a la visita virtual