EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | CONFERÈNCIES
CONSERVACIÓ DE FLORA: PER QUÈ, QUI I COM

XARRADA DIVULGATIVA A CÀRREC DE JAIME GÜEMES, DIRECTOR DEL BOTÀNIC, AMB MOTIU DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

DIA: 21 NOVEMBRE 2019

LLOC I HORA: Sala Hort de Tramoieres, 19 h.
ENTRADA: accés lliure, aforament limitat. 

DESCRIPCIÓ

La conservació de la biodiversitat és una necessitat urgent per a garantir la vida en la Terra tal com la coneixem. La conservació de la flora valenciana no és aliena a aquesta necessitat.

Des de fa més de 30 anys, el Jardí Botànic de la Universitat de València ha estat implicat en aquesta tasca, en estreta relació amb l'Administració Pública. Però, el segle XXI ha marcat un canvi en la participació ciutadana que ha afectat també la seua implicació en la conservació de les plantes. Així, la denominada ciència ciutadana ha contribuït en les últimes dècades a augmentar el coneixement sobre el qual podem analitzar l'estat d'amenaça de les espècies vegetals.

Una xarrada que forma part de la programació de la 'Setmana de la ciència' que tindrà lloc al Jardí Botànic del 18 al 24 de novembre de 2019.

SOBRE EL PONENT

Jaime Güemes és Doctor en Biologia i està especialitzat en botànica sistemàtica i en la conservació de flora. Des de 2018 és director del Jardí Botànic de la Universitat de València, centre al què està vinculat des fa dècades, primer com a col·laborador i des de 1992 ja com a conservador del jardí.

Ha publicat més d’un centenar de treballs d’investigació en revistes nacionals i internacionals i ha participat en més de 50 projectes i contractes d’investigació, la majoria com a investigador principal, sobre sistemàtica, conservació i bases de dades de col·leccions científiques. A més, ha estat coordinador regional i investigador del projecte Atles de Flora Espanyola Amenaçada (2000-2010), investigador del projecte Flora Ibèrica des de 1995, responsable del projecte de Seguiment de la Diversitat Vegetal Espanyola i d’Avaluació del Compliment dels objectius de l’Estratègia Mundial de Conservació de Plantes, i investigador als projectes europeus Spanish and Portuguese Platform for Botanical Diversity Data Online, GENMEDOC (sobre la xarxa mediterrània de bancs de germoplasma) i SEMCLIMED (sobre els efectes del canvi climàtic en la germinació de plantes mediterrànies). Recentment, ha descrit un nou gènere de plantes vasculars: Gadoria falukei.

A més, Güemes ha presidit la Societat Espanyola de Biologia de la Conservació de Plantes (2000-2015) i la Comissió de Flora del Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (2004-2015). És membre del Consell Científic Assessor de Flora Silvestre de la Generalitat Valenciana i assessor del Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana.