EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | TALLERS DE VACANCES
EXPERTS EN CREAR UN PLANETA MILLOR

EXPERIMENTS, JOCS I MOLTA CIÈNCIA!

CONSULTA ACÍ TOTS ELS TALLERS D'ESTIU EN JUNY I JULIOL 

DIES: 1 - 31 JULIOL 2019

HORA: de 10 a 14h
EDAT: de 3 (ja escolaritzats) a 12 anys
PREU: La incripció es setmanal (95 € /setmana) o tot el mes (390 €/mes). Descompte del 10% en germans en el preu dels tallers, no als extres
SERVEIS EXTRES: guarderia de 8.30 a 10 h (2.5 €/dia); pícnic de 14 a 16h, cal portar el dinar (3 €/dia); guarderia + pícnic (5 €/dia)

DESCRIPCIÓ DELS TALLERS

Aquest estiu en el Botànic volem que els xiquets es convertisquen en tot uns experts i expertes en crear un planeta millor. I és que la nostra Terra necessita ajuda per mantindre el seu equilibri ecològic front totes les agressions que pateix, així que hi ha que posar-se mans a la feina i ajudar-la amb diferents accions del nostre dia a dia. Així que us hem preparat una sèrie d'activitats didàctiques d'allò més divertides i curioses que practicarem tant al nostre laboratori com als diferents espais exteriors del nostre magnífic Jardí.

Per una banda, estudiarem que és realment allò del canvi climàtic, les seues causes naturals i les forçades pel ésser humà, mitjançant diferents jocs i experiments científics. Per altra, a partir de tallers pràctics, descobrirem quines coses podem fer a la nostra casa i escola per a minimitzar els seus efectes negatius.

A més, com aquest 2019 és l'Any Internacional de la taula periòdica, aprofundirem en els elements que la composen, i descobrirem coses curioses i de quina manera formen part de cadascuna de les coses que ens envolten.

I no us preocupeu si encara sou molt xicotets i xicotetes! Els continguts de cada sessió sempre seran adaptats a l'edat dels participants, en aquest cas mitjançant contes, representacions, animacions i maquetes, sense perdre el context científic.

Aquestes vacances d'estiu us convidem a gaudir del nostre Jardí amb el Gabinet de Didàctica del Botànic.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

La matrícula es pot realitzar mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, enviant un correu electrònic a gab.didactica@uv.es, o telefonant al 96 315 68 18/661427512 

PROGRAMA PER SETMANES

1ª SETMANA. QUÈ ÉS EL CANVI CLIMÀTIC
Parlarem de què és el canvi climàtic, per què es produeix i les seues causes naturals i humanes. Les causes naturals més importants són: els volcans, els corrents oceànics i l'activitat solar. Relacionat amb aquest tema realitzarem multitud d'experiments, jocs i manualitats com: un volcà casolà, un termòmetre casolà per a l'experiment d'efecte d'hivernacle, estudiarem l'efecte d'hivernacle en els hivernacles del Botànic, realitzarem experiments de meteorologia, jocs i manualitats.

2ª SETMANA. AGRICULTURA I CANVI CLIMÀTIC
Aquesta setmana parlarem de les causes humanes relacionades amb l'agricultura i canvi climàtic, com: els mètodes de cultiu, la desforestació, les dietes responsables i l'alimentació, etc… Realitzarem experiments, debats per a establir les bases de què és el canvi climàtic i com l'home pot frenar-lo evitar la pèrdua de biodiversitat. Ho reflectirem en i un pòster científic com a resultat de les nostres activitats i debats. Estudiarem l'escassetat de l'aigua, solucions i el seu ús responsable.

3ª SETMANA. RAMADERIA I AGRICULTURA EN EL CANVI CLIMÀTIC
A vegades la ramaderia extensiva contribueix a la desforestació, vegem per què, i estudiem com reduint el consum de menjar "fem" ajudem a reduir aquesta desforestació. Parlarem de l'aqüicultura i de la destrucció dels sistemes marins. Per a això també estudiarem aquests ecosistemes tan interessants. 

4ª SETMANA. QUÈ PODEM FER PER A COMBATRE EL CANVI CLIMÀTIC?
No tot està perdut, podem fer molt, xicotetes tècniques casolanes i altres conductes que ens convertiran en experts per a cuidar el planeta. Realitzarem el taller de paper reciclat, farem una depuradora, fabricarem un vermicompostatge, estudiarem al microscopi els organismes que hi ha en les nostres basses,

5ª SETMANA, L'ANY INTERNACIONAL DE LA TAULA PERIÒDICA
Aprofitant aquest esdeveniment, durant aquests tres dies estudiarem la taula periòdica, les seues propietats, coses curioses, etc. Tot en la natura, des de les muntanyes i els oceans fins a l'aire que respirem i el menjar que mengem, està composat per substàncies simples dites elements. Potser et sonen alguns, com l'or, el ferro o l'oxigen. Però hi ha molts més… per a això realitzarem experiments de física i química.