EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
LA NOVA GUIA D’ORQUÍDIES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

XARRADA A CÀRREC DE LLUÍS SERRA LALIGA.
MAIG, MES DE LES ORQUÍDIES AL BOTÀNIC 

DIA: 23 MAIG 2019

LLOC I HORA: Sala Hort de Tramoieres, 19 h.
ENTRADA: Entrada lliure, aforament limitat. 

DESCRIPCIÓ

Les orquídies, a les nostres terres, són cada vegada més conegudes i valorades. Lluny de l’extravagància i el glamur de les espècies tropicals, més espectaculars, les orquídies valencianes desperten cada cop més curiositat, al ser també flors suggeridores i fascinants, mereixedores, també, de l’atenció i estudi.

En la xarrada La nova guia d’orquídies de la Comunitat Valenciana, Lluís Serra repassarà l’evolució del coneixement sobre les orquídies valencianes en els últims vint anys, des de la publicació de la primera guia sobre aquestes espècies fins a l’actualitat, quan està a punt de veure la llum una nova edició. El progrés en el coneixement, assegura Serra, es deu a l’interés que ha despertat aquesta família de plantes en els naturalistes i aficionats a la fotografia. De fet, ha hagut un desenvolupament paral·lel de la tecnologia de la fotografia i l’augment de les persones interessades en les orquídies. A més, també ens contarà alguns detalls sobre algunes de les 69 espècies i més de 20 híbrids que coneixem actualment al territori valencià, la seua diversitat i problemàtica de conservació.

Aquesta xarrada s’emmarca dins del cicle “Maig, mes de les orquídies” del Botànic, dedicat a una família botànica, la de les Orchidaceae, de les més grans que existeixen, amb més de 850 gèneres i 30.000 espècies conegudes, més tots els híbrids naturals o creats per les persones. Aromes, colors i, sobretot, experiències compartides al voltant de les orquídies són el denominador comú d’un cicle dedicat a unes plantes que sempre aconsegueixen fascinar els nostres sentits.

SOBRE EL PONENT

Lluís Serra és botànic, doctor en Biologia i treballa com a agent mediambiental. Els seus treballs d’investigació s’han centrat en la descripció de la diversitat vegetal d’Alacant, així com en el desenvolupament d’estratègies de conservació. Entre altres, ha treballat en la gestió de flora amenaçada, en projectes europeus relacionats amb la xarxa de microreserves, en la confecció de la base de dades oficial d’arbres i arbredes monumentals i singulars i és autor de diversos llibres de flora i conservació. Considera que la divulgació és fonamental i per això a través de cursos, llibres i xarrades, intenta transmetre l’estima per les nostres plantes i paisatges. Pel que fa a les orquídies, és coautor del llibre Orquídeas silvestres de la Comunidad Valenciana (Generalitat Valenciana, 2001).

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LLUÍS SERRA

espores.org/entrevistes/botanic-del-mes-lluis-serra.html