AGENDA | CONFERÈNCIES
XARRADES - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

CICLE D’ACTIVITATS PER CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA
DIA: 12 FEBRER 2019
PONENTS: Olga Mayoral i Rosa Porcel
LLOC I HORA: Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat
DESCRIPCIÓ
Encetem la segona edició de Dones i ciència al Botànic amb dues investigadores valencianes que tenen els vegetals com a objecte d’estudi i que compartiran les seues trajectòries professionals i projectes actuals. Donar veu a dones científiques perquè elles mateixa expliquen el seu treball, no sols les fa visibles a elles i als seus projectes, sinó que permet aprendre de les seues experiències, oferir referents que inspiren i evidenciar la necessitat d’aprofitar tot el talent, de dones i hòmens.
De la botánica de campo a la didáctica de las ciencias és el títol de la xarrada d’Olga Mayoral, qui ens parlarà de la seua experiència en el món de la conservació de flora i hàbitats, cartografies de vegetació i gestió d’espais naturals, per després explicar-nos la seua nova línia d’investigació: la importància de l’educació científica fora de l’aula on els espais naturals i jardins botànics són recursos didàctics de primer ordre per a tots els nivells educatius.
A continuació, Rosa Porcel, investigadora de l’Institut de Conservació i Millora de l’Agrodiversitat Valenciana, abordarà com ha evolucionat la varietat i quantitat d’aliment de què hem disposat al llarg de la història i com les persones hi hem influït a través de processos de selecció i modificacions en ¿Alimentos “naturales”? Porcel, a més, compartirà l’últim resultat obtingut recentment sobre la modificació d’un aliment i els seus beneficis.
SOBRE LES PARTICIPANTS
OLGA MAYORAL
És llicenciada i doctora en Biologia (Universitat de València). Actualment, és professora del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Facultat de Magisteri (UV) i investigadora del Jardí Botànic de la Universitat de València. Coordina Especialitat de Biologia i Geologia del Màster de Secundària (UV) i el grup d’estudi RCC-Harvard “Teaching and learning science in outdoor environments (TeLeSOE)”amb l’Arnold Arboretum de la Universitat de Harvard.
ROSA PORCEL @bioamara
És llicenciada en Biologia i doctora en Bioquímica i Biologia Molecular (Universitat de Granada). Gran part de la seua trajectòria investigadora l’ha realitzat al CSIC on ha estudiat la interacció planta-microorganisme i la tolerancia de les plantes a estrés ambiental. Amb la seua tesi doctoral va rebre el Premi Nacional d’Investigació en Relacions Hídriques de la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal. Actualment, és investigadora en l’Institut de Conservació i Millora de l’Agrodiversitat Valenciana (COMAV). És autora del blog La ciencia de Amara i participa en nombroses activitats de divulgació científica.