EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | CONFERÈNCIES
XARRADES - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

CICLE D’ACTIVITATS PER CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

DIA: 12 FEBRER 2019

PONENTS: Olga Mayoral i Rosa Porcel
LLOC I HORA:
 Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

Encetem la segona edició de Dones i ciència al Botànic amb dues investigadores valencianes que tenen els vegetals com a objecte d’estudi i que compartiran les seues trajectòries professionals i projectes actuals. Donar veu a dones científiques perquè elles mateixa expliquen el seu treball, no sols les fa visibles a elles i als seus projectes, sinó que permet aprendre de les seues experiències, oferir referents que inspiren i evidenciar la necessitat d’aprofitar tot el talent, de dones i hòmens.

De la botánica de campo a la didáctica de las ciencias és el títol de la xarrada d’Olga Mayoral, qui ens parlarà de la seua experiència en el món de la conservació de flora i hàbitats, cartografies de vegetació i gestió d’espais naturals, per després explicar-nos la seua nova línia d’investigació: la importància de l’educació científica fora de l’aula on els espais naturals i jardins botànics són recursos didàctics de primer ordre per a tots els nivells educatius.

A continuació, Rosa Porcel, investigadora de l’Institut de Conservació i Millora de l’Agrodiversitat Valenciana, abordarà com ha evolucionat la varietat i quantitat d’aliment de què hem disposat al llarg de la història i com les persones hi hem influït a través de processos de selecció i modificacions en ¿Alimentos “naturales”? Porcel, a més, compartirà l’últim resultat obtingut recentment sobre la modificació d’un aliment i els seus beneficis. 

SOBRE LES PARTICIPANTS

      OLGA MAYORAL

         És llicenciada i doctora en Biologia (Universitat de València). Actualment, és                      professora del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials          de la Facultat de Magisteri (UV) i investigadora del Jardí Botànic de la Universitat          de València. Coordina Especialitat de Biologia i Geologia del Màster de Secundària          (UV) i el grup d’estudi RCC-Harvard “Teaching and learning science in outdoor          environments (TeLeSOE)”amb l’Arnold Arboretum de la Universitat de Harvard. 

 

      ROSA PORCEL @bioamara

         És llicenciada en Biologia i doctora en Bioquímica i Biologia Molecular (Universitat          de Granada). Gran part de la seua trajectòria investigadora l’ha realitzat al CSIC               on ha estudiat la interacció planta-microorganisme i la tolerancia de les plantes a             estrés ambiental. Amb la seua tesi doctoral va rebre el Premi Nacional                               d’Investigació en Relacions Hídriques de la Societat Espanyola de Fisiologia                    Vegetal. Actualment, és investigadora en l’Institut de Conservació i Millora de                     l’Agrodiversitat Valenciana (COMAV). És autora del blog La ciencia de Amara i              participa en nombroses activitats de divulgació científica. 

MÉS INFORMACIÓ

11defebrero.org