EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | CONFERÈNCIES
PRACTICA L'APRENENTATGE-SERVEI

XARRADA A CÀRREC DE MARCOS LÓPEZ ZUNZUNEGUI

DIA: 12 DESEMBRE 2018

LLOC I HORA: Sala seminaris del Botànic, 18.30 h
ACCÉS: Entrada lliure. Aforament limitat.
DESTINAT A: tot tipus de públic interessat a aprendre noves metodologies aplicables a la docència, voluntariat i recerca.

DESCRIPCIÓN

Quan parlem de voluntariat ho associem sempre a una acció altruista que millora la vida de les persones i el medi ambient on vivim. Però, i si tinguérem l'oportunitat no solament d'ajudar sinó també d'aprendre alguna cosa al mateix temps? Aquesta és la base del que es coneix com a “aprenentatge-servei (ApS)”, una metodologia que comença a agafar força en la península i que està revolucionant el voluntariat ambiental i social tradicional.

“Plantar un arbre on es necessita és un acte solidari. Investigar les causes de la degradació d'un bosc és una activitat d'aprenentatge. Comprometre's en la seua reforestació aplicant allò estudiat, és aprenentatge-servei” Xarxa Espanyola d'Aprenentatge-Servei. La seua eficàcia radica a anar més enllà de la sensibilització, connectant a l'alumnat amb una necessitat real del seu entorn i implicant-ho directament en el desenvolupament d'un projecte que permeta millorar aqueixa situació i en el qual haurà de posar en joc els seus coneixements, habilitats, actituds i valors.

L'ambientòleg Marcos López Zunzunegui ens parlarà d'aquesta nova forma de cooperar que ha anat estenent-se en la docència de forma interdisciplinària, a través de projectes que abasten des de l'educació infantil fins a la superior relacionats amb l'agroecologia, l'ajuda a persones en risc d'exclusió social, l'educació ambiental, les experiències intergeneracionals o la gestió d'ecosistemes, entre altres temàtiques. A més, es posarà l'accent en les diferents aplicacions universitàries del ApS i de la forta aposta en aquest sentit que aquesta realitzant la Universitat de València a través del programa cApSa, enfocat tant a la docència com a la recerca.

Una xarrada per a visibilitzar aquesta metodologia docent proactiva, cooperativa i participativa, on a més podrem intercanviar idees i experiències. T'animes?