EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | CURSOS
BOTÀNICA VALENCIANA

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

APRÈN A IDENTIFICAR LES PLANTES DEL NOSTRE TERRITORI

DIES: 19 FEBRER - 7 MARÇ 2019

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 8 OCTUBRE 
SESSIONS I HORARI: 19, 21, 26 i 28 de febrer, i 5 i 7 de març, dimarts i dijous de 17.30 a 20.30 h. Eixides pràctiques: 23 de febrer i 2 de març, dissabtes de de 9 a 14 h.
PROFESSORS: Olga Mayoral, Jaime Güemes, Javier Fabado, Carles Fabregat, Silvia López i Sergio Ripoll.
LLOC: Sala Seminaris, laboratori docent, jardí exterior i eixides de camp (per determinar les zones)
PREU: 85 € (inclou material i desplaçament amb autobús a les eixides de camp)
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en aprendre sobre flora valenciana.

DESCRIPCIÓ

De segur que us agraden les plantes, però més enllà del margalló, el timó, el romaní o la surera, sabríeu distingir les plantes que trobeu al vostre voltant quan eixiu a la natura? Doncs, en aquest sentit, us proposem un curs de botànica valenciana on aprendre a identificar la flora bàsica i els ecosistemes vegetals que podem trobar al nostre territori amb experts botànics. 

Emprant el Jardí Botànic com a recurs didàctic, començarem pels fonaments bàsics del món vegetal. Parlarem de l’anatomia, reproducció i classificació de les plantes, i dels usos i propietats més importants de les que creixen a la Comunitat Valenciana. A més, eixirem al camp per a veure-les en directe i comprendre com s’organitzen al medi natural, on també aprofitarem per a recolectar material que ja després, al laboratori, utilitzarem per a poder analitzar les característiques pròpies de cada espècie. Per últim, tractarem diferents aplicacions mòbils i altres ferramentes tecnològiques que podreu utilitzar com a suport en les vostres excursions. 

Un curs molt complet on podràs descobrir la flora valenciana i convertir-te en tot un biòleg de camp.  

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

- Recorregut pel Jardí Botànic: introducció  a la historia de la Botànica, a la nomenclatura i a la sistemàtica. A l’aula: introducció a la flora valenciana i bibliografia bàsica.
- Organització vegetativa de les plantes vasculars: arrel, tija i fulles. Visita al Jardí Botànic per estudiar les adaptacions de les plantes.
- La flor: origen, estructura i importància reproductiva. Evolució, modificació i especialització de la flor i del procés reproductiu de les plantes.
- Classificació dels vegetals. Descripció i determinació de les plantes vasculars sense llavor: Pteridòfits. Les plantes amb llavor. I. Gimnospermes.
- Descripció i determinació de les plantes amb llavor. II. Angiospermes: famílies més importants.
- Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i les plantes. Principals fonts d´informació i de comunicació entre aficionats al món de la botànica.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

La seua petició ha estat enviada correctament. En breu ens posarem en contacte amb vostè. Gràcies.
Per favor, emplena aquest formulari amb totes les teues dades, i ens posarem en contacte amb tu per a confirmar la teua reserva. Si sou més d'una persona, afegeix els noms, cognoms i DNI de la resta dels membre del teu grup a l'apartat de comentaris. Gràcies.