EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | CURSOS
EL MÓN DE LES ROSES

TALLER D'INICIACIÓ A LA SEUA HISTÒRIA I CULTIU

DIA: 2 JUNY 2018

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 5 MARÇ 2018 
PROFESSORES: Mercedes Domínguez i Matilde Ferrer. Viveros Francisco Ferrer
LLOC: Aula de Seminaris i jardí exterior
HORARI: Dissabte de 9 a 13h, al Jardí Botànic, pausa dinar d'13.30 a 15h als Vivers Francisco Ferrer, i de 15 a 19h pràctiques al mateix Viver.  
PREU: 45 € (no inclou dinar)
DIRIGIT A: Tot tipus de públic interessat en el món de les roses, la seua història, cultiu i cures específiques.

DESCRIPCIÓ

Si haguérem de triar una reina d'entre totes les flors del món vegetal, sens dubte seria la rosa. I és que la seua aroma, bellesa i diversitat de formes i colors la situen entre les més conreades i comercialitzades del planeta, seguida de prop per la tulipa i el clavell.

Tot un símbol del mes de maig que et convidem a descobrir a través d'un curs impartit per les expertes productores Mercedes Domínguez i Matilde Ferrer, de Vivers Francisco Ferrer, on podrem aprendre de la seua història, de les seues cures però també del seu cultiu i de les seues nombroses varietats. A més, el Jardí Botànic té una col·lecció de rosers amb més de 40 varietats diferents al voltant del singular edifici de l'Umbracle que ens serviran de suport per a realitzar les diferents pràctiques en el jardí exterior i assimilar així tot l'après.

Elecció del tipus de substrat, detecció de plagues i malalties, i com podar, empeltar, estaquillar i crear noves varietats. Pràctiques que completarem amb una visita als vivers d'aquesta empresa familiar valenciana amb més de 70 anys d'experiència, especialitzada en el cultiu i la comercialització de plantes de roser. Tot un referent en la península dirigit per Matilde Ferrer, presidenta de l'Associació Espanyola de la Rosa, i el seu equip, amb els qui el Botànic ha treballat braç a braç per a crear els roserars que té avui dia en el Jardí. 

Una proposta d'allò més completa amb la qual podrem iniciar-nos en el embriagador món de les roses!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

9 - 11 h: Introducció al cultiu del la rosa. Breu historia de l'evolució dels rosers. Reproducció dels rosers criteris bàsics de cultiu: elecció del terreny, substrats, plantació, reg, abonat, i plagues i malalties. Com utilitzar els rosers en el jardí i terrassa.
11 - 11.30 h Breu pausa cafè
11.30 - 13 h: Visita al Roserar del jardí, amb llibre explicatiu es realitzarà un recorregut on es veuran algunes de les varietats més representatives dels rosers botànics, rosers antics: races o grups i rosers moderns. Durant el recorregut s'explicaran les singularitats de cada grup amb fitxes explicatives i es valoraran aspectes de cultiu vistos en la part teòrica.
13 - 15 h: Desplaçament als Vivers Francisco Ferrer a Xiva i pícnic a l'aire lliure. S'oferiran begudes als participants però no menjar, cal portar-ho de casa.
15 - 19h: Visita a les instal·lacions amb pràctiques en el Jardí: 1. Creació d'una nova varietat de rosa: es veuran els creuaments ja realitzats en maig i s'explicarà el procés; 2. Pràctiques d'empelt en el jardí; 3. Visita als hivernacles on s'explicarà el procés d'en cultiu i les diferents tipologies. Substrats, plantació, reg; 4. Visita a l'hivernacle de propagació, pràctiques de estaquillado i visita als camps de cultiu.

MÉS INFORMACIÓ

Rosalesferrer.com
El Botànic es plena de roses