EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | CURSOS
EL MÓN DE LES ROSES

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

TALLER D'INICIACIÓ A LA SEUA HISTÒRIA I CULTIU

DIA: 2 JUNY 2018

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 5 MARÇ 2018 
PROFESSORES: Mercedes Domínguez i Matilde Ferrer. Viveros Francisco Ferrer
LLOC: Aula de Seminaris i jardí exterior
HORARI: Dissabte de 9 a 13h, al Jardí Botànic, pausa dinar d'13.30 a 15h als Vivers Francisco Ferrer, i de 15 a 19h pràctiques al mateix Viver.  
PREU: 45 € (no inclou dinar)
DIRIGIT A: Tot tipus de públic interessat en el món de les roses, la seua història, cultiu i cures específiques.

DESCRIPCIÓ

Si haguérem de triar una reina d'entre totes les flors del món vegetal, sens dubte seria la rosa. I és que la seua aroma, bellesa i diversitat de formes i colors la situen entre les més conreades i comercialitzades del planeta, seguida de prop per la tulipa i el clavell.

Tot un símbol del mes de maig que et convidem a descobrir a través d'un curs impartit per les expertes productores Mercedes Domínguez i Matilde Ferrer, de Vivers Francisco Ferrer, on podrem aprendre de la seua història, de les seues cures però també del seu cultiu i de les seues nombroses varietats. A més, el Jardí Botànic té una col·lecció de rosers amb més de 40 varietats diferents al voltant del singular edifici de l'Umbracle que ens serviran de suport per a realitzar les diferents pràctiques en el jardí exterior i assimilar així tot l'après.

Elecció del tipus de substrat, detecció de plagues i malalties, i com podar, empeltar, estaquillar i crear noves varietats. Pràctiques que completarem amb una visita als vivers d'aquesta empresa familiar valenciana amb més de 70 anys d'experiència, especialitzada en el cultiu i la comercialització de plantes de roser. Tot un referent en la península dirigit per Matilde Ferrer, presidenta de l'Associació Espanyola de la Rosa, i el seu equip, amb els qui el Botànic ha treballat braç a braç per a crear els roserars que té avui dia en el Jardí. 

Una proposta d'allò més completa amb la qual podrem iniciar-nos en el embriagador món de les roses!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

9 - 11 h: Introducció al cultiu del la rosa. Breu historia de l'evolució dels rosers. Reproducció dels rosers criteris bàsics de cultiu: elecció del terreny, substrats, plantació, reg, abonat, i plagues i malalties. Com utilitzar els rosers en el jardí i terrassa.
11 - 11.30 h Breu pausa cafè
11.30 - 13 h: Visita al Roserar del jardí, amb llibre explicatiu es realitzarà un recorregut on es veuran algunes de les varietats més representatives dels rosers botànics, rosers antics: races o grups i rosers moderns. Durant el recorregut s'explicaran les singularitats de cada grup amb fitxes explicatives i es valoraran aspectes de cultiu vistos en la part teòrica.
13 - 15 h: Desplaçament als Vivers Francisco Ferrer a Xiva i pícnic a l'aire lliure. S'oferiran begudes als participants però no menjar, cal portar-ho de casa.
15 - 19h: Visita a les instal·lacions amb pràctiques en el Jardí: 1. Creació d'una nova varietat de rosa: es veuran els creuaments ja realitzats en maig i s'explicarà el procés; 2. Pràctiques d'empelt en el jardí; 3. Visita als hivernacles on s'explicarà el procés d'en cultiu i les diferents tipologies. Substrats, plantació, reg; 4. Visita a l'hivernacle de propagació, pràctiques de estaquillado i visita als camps de cultiu.

MÉS INFORMACIÓ

Rosalesferrer.com
El Botànic es plena de roses 

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

La seua petició ha estat enviada correctament. En breu ens posarem en contacte amb vostè. Gràcies.
Per favor, emplena aquest formulari amb totes les teues dades, i ens posarem en contacte amb tu per a confirmar la teua reserva. Si sou més d'una persona, afegeix els noms, cognoms i DNI de la resta dels membre del teu grup a l'apartat de comentaris. Gràcies.