THE GARDEN NOW

IT'S AUTUMN AT THE GARDEN

TIEMPO DE BAYAS Y HOJAS CAIDAS

CULTURE AND COMMUNICATION UNIT

Responsible: Eva Pastor
Technician: Elisa Caballer

Tel. 96 315 68 06/24 
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Info and inscriptions at cultural activities: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Telephone service hours: Monday to Friday from 9 am to 2 pm

OTHER YEARS
2018

AGENDA | CONFERENCES
CONFERENCIAS - CICLO DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

DÍAS: 14 FEBRERO 2018

ACTIVIDAD ENMARCADA EN LAS ACTIVIDADES REALIZADAS PARA CONMEMORAR EL DÍA DE LA MUJER Y LA NIÑA EN LA CIENCIA

PONENTES: Lucía Hipólito y Mari Carmen Fuentes
LUGAR Y HORA:
 Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCESO: Entrada gratuita, aforo limitado

DESCRIPCIÓN

En la segona jornada del Cicle de Dones i Ciència al Botànic, tindrem amb nosaltres a Lucía Hipólito i a Mari Carmen Fuentes. Ambdues ens contaran els seus projectes, centrats en la neurobiologia del dolor i les addiccions, en el primer cas, i en projectes de conservació animal, en el segon.

Per començar, Sexo, drogas y... dolor amb Lucía Hipólito. Estats Units pateix una crisi d’addicció i sobredosi a opiacis i Europa es veu minada pel cost sociosanitari que genera l’addicció a l’alcohol. Com s’inicia l’addicció? Quins mecanismes utilitza i quins factors són importants en el seu desenvolupament o en la recaiguda després de períodes d’abstinència? Conèixer aquestes qüestions és clau per poder desenvolupar teràpies més efectives, tenint en compte, a més, que no totes les persones som iguals ni ho són les situacions en què es poden trobar i propiciar una recaiguda. Hipólito, conscient de totes aquestes qüestions, defensa estudiar els factors més importants en cada situació i persona per poder dissenyar tractaments més personalitzats i efectius en el futur. Hi juga un paper clau el dolor, on aquesta investigadora Hipòlito ha centrat els seus esforços. Hipólito és professora ajudant doctor del departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València. Ha obtingut diversos guardons en la seua trajectòria professional, com el de joves investigadors ESBRA-Nordmann Award o el Premi Talent Jove de Ciència.

A continuació, arribarà el torn de Mari Carmen Fuentes, biòloga del departament de Comunicació de l’Oceanogràfic de València i Investigadora de la Fundació Oceanogràfic. En ConCIENCIA marina, investigación en reproducción animal como proyecto de conservación, el títol de la seua intervenció, ens explicarà com, encara que no podem tenir una arca de Noé, sí existeix la possibilitat de realitzar un banc de gàmetes per intentar conservar les diferents espècies marines. Hem de tenir en compte que 8 milions de tones de plàstic arriben anualment als nostres mars i, molts d’ells, es converteixen en microplàstics. Ingerits per animals, aquests microplàstics els debiliten i els causen la mort. Al seu projecte, Fuentes compara tècniques com la congelació en nitrogen líquid o la liofilització per intentar establir la millor forma de preservació de mostres seminals amb el que pretenen contribuir a un banc de gàmetes que siga l’arca de Noé del segle XXI.

MÁS INFORMACIÓN

11defebrero.org