EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | EXPOSICIONS
EL BOTÀNIC AMB ELS ULLS TANCATS

MOSTRA DELS RESULTATS DEL TALLER D'ART-TERÀPIA DIRIGIT PER MARCOS PASTOR AL BOTÀNIC

DIES: 15 NOVEMBRE - 3 DESEMBRE 2017 

SALA HORT DE TRAMOIERES, ENTRADA GRATUÏTA 
HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 20h

DESCRIPCIÓ

Quan es planteja la visita d'un invident a un museu, en aquest cas un museu viu com el Botànic, sorgeixen molts dubtes: estarà adaptat a les seues necessitats? Quines sensacions tindrà? Amb quina impressió eixirà?

El passat mes d’abril el Botànic acollí una visita molt especial per a persones amb diferents graus de discapacitat visual dirigida per l’artista i fotògraf Marcos Pastor, en col·laboració amb la Fundació ONCE. Una activitat per a percebre l’espai a través del tacte, l’olfacte i l’oïda, recollint diferents elements del Jardí que els cridaren l’atenció per a després traduir eixes sensacions en art, en concret imatges.

Així, la visita els portà a recórrer el Jardí, sentir-lo, gaudir-lo i fotografiar-lo amb dues tècniques diferents, una digital, a través de les seues càmeres i dispositius mòbils, i una altra analògica, mitjançant una antiga tècnica coneguda com cianotipia. Els elements vegetals recollits van ser tractats amb sals fèrriques i després exposats a llum ultraviolada sobre paper, per convertir-se en imatges directes d’allò que havien escollit prèviament mitjançant altres sentits.  

Un projecte artístic i d’investigació emmarcat al treball de fi de màster de Marcos Pastor a la Universitat de Valladolid, sobre l’Art-teràpia i l’Educació Artística per a la inclusió social. L’objectiu és demostrar que els tallers d’expressió artística dirigits a persones amb discapacitat visual contribueixen a enriquir el seu benestar social, a més de millorar la seua integració mitjançant estratègies específiques per a ells als museus i altres institucions culturals. Així, durant més de sis mesos i mitjançant la Fundació ONCE, s’han desenvolupat diferents tallers relacionats amb la pintura, l’escultura, la fotografia, la música i el ball per posar en valor els beneficis de l’Art-teràpia.    

Acompanya’ns a descobrir el resultat d’aquest retrat tant especial del nostre jardí i com ho visqueren, et sorprendrà. 

Organitza: Jardí Botànic de la Universitat de València
Comissari: Marcos Pastor
Col·labora: Fundació ONCE