EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
FESTIVAL LA LLETRAFERIDA - XERRADA

XERRADA "ESCRITORAS Y ESCRITORES PERSEGUIDOS" A CÀRREC DE SANTIAGO POSTEGUILLO  

LLOC: Umbracle del Jardí Botànic 
HORA: 18.30h
ENTRADA: gratuïta

DESCRIPCIÓN

Arranca la 2ª edició d'aquest certamen literari valencià que enguany se centrarà en la idea d'Europa com una trobada de pobles i cultures. Col·loquis, xarrades i projeccions que tindrà lloc del 16 al 21 d'octubre en diferents espais culturals de la ciutat com Aragó Cinema, el Centre Cultural La Beneficiència, l'IVAM o el Jardí Botànic.

I és que la literatura sempre ha estat íntimament relacionada amb el disseny, l'art, el periodisme, la música i fins i tot el cinema. Així, davant la necessitat d'abordar aquesta disciplina des d'un sentit més ampli, naix el Festival La Lletraferida amb la idea de convertir-se en una cita de referència per als autors i autores més importants del panorama nacional i europeu.

Europa, el tema escollit per al certamen en aquesta ocasió, fa referència no solament al continent sinó a l'esperit d'unió entre països que comparteixen un mateix espai físic i una cultura comuna, així com el treball de construcció d'un ens polític cohesionat. Europa com a punt de partida i com a fi última en si mateixa. Com a unió de pobles i de cultures, com a cultura comuna.

Dilluns que ve 16 d'octubre el Botànic obrirà el festival amb Santiago Posteguillo, filòleg, lingüista i conegut autor de novel·la històrica (trilogia de Trajano) que ens parlarà dels escriptors i escriptores europees que han sigut perseguits al llarg de la història, per qüestions religioses, polítiques o orientació sexual, entre altres motius.

Lletraferida està organitzat per Miguel Fuentes, Luis Vera, Rubén Soriano i Alodia Clement amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, l'IVAM i el Jardí Botànic de la Universitat de València.

SOBRE SANTIAGO POSTEGUILLO

És professor titular en la Universitat Jaume I de Castelló, on imparteix classes de literatura anglesa, especialment de la narrativa del segle XIX, parant esment, al seu torn, al teatre isabelí i la relació entre la literatura anglesa i nord-americana amb el cinema, la música i altres arts.

Col·laborador de mitjans com Les Províncies, la seua carrera literària es va iniciar l'any 2006 amb la publicació d'Africanus, obra de caràcter històric situada en l'Antiga Roma, primera dels lliuraments que va dedicar a Escipió l'Africà i que va suposar un gran èxit de vendes. Posteriorment, i sempre dins de la novel·la històrica, va repetir amb Roma en la trilogia de les legions maleïdes, aconseguint de nou l'aplaudiment del públic i de la crítica especialitzada.

A més, també ha publicat diversos assajos i contes sobre anècdotes i fets curiosos sobre la literatura i els escriptors, com La nit en què *Frankenstein va llegir El Quixot. Al llarg de la seua carrera ha rebut premis com el de les Lletres Valencianes 2013 o l'Hislibris de 2009.

PROGRAMA DEL FESTIVAL

16 OCTUBRE – JARDÍ BOTÀNIC
Xerrada: Santiago Posteguillo “Escritoras y escritores perseguidos” 
17 OCTUBRE – ARAGÓ CINEMA
Proyecció: “La mirada de Ulises” (T. Angelopoulos, Grecia, 176’)
Xerrada + col·loquio: Petros Márkaris “Europa y la literatura” 
18 OCTUBRE – CENTRE CULTURAL LA BENEFICIÈNCIA
Charla: Velibor Čolić "Una Europa en Guerra"
Col·labora: Institut français de Valencia
19 OCTUBRE – CENTRE CULTURAL LA BENEFICIÈNCIA
Xerrada: Joaquín Estefanía "El futuro de los jóvenes en la Europa del siglo XXI”
20 OCTUBRE – IVAM 
Xerrada: Carlos Spottorno y Guillermo Abril "Europa y sus fronteras"
21 OCTUBRE – ARAGÓ CINEMA
Proyecció: “Las Sinsombrero. La historia no está completa sien ellas” (Serrana Torres, Manuel Jiménez Núñez y Tània Balló, España, 60’)
Xerrada + col·loquio: Tània Balló "“Querido Diario: hoy ha empezado la guerra"

MÉS INFORMACIÓ

lalletraferida.wordpress.com