EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Técnico: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Información y matrícula en actividades culturales: Sonia Martínez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

ALTRES ANYS
2017

AGENDA | CURSOS
EL MÓN DELS CONDIMENTS

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

CURSO TEÒRIC-PRÀCTIC

DATES: 5 - 14 JUNY 2017

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 10 ABRIL 2017
SESSIONS:
 5, 7, 12 i 14 de juny
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 a 19h
PREU: 55€

DESCRIPCIÓ

Què seria dels nostres menjars sense les espècies? T´imagines un pesto sense alfàbrega, una paella sense safrà o unes natilles sense vainilla? Segur que no, ja que són aromes i sabors d´origen vegetal que ens han acompanyat al llarg de la història i les diferents cultures, i que enriqueixen els nostres plats cada dia. I més ara que podem adquirir tot tipus de condiments als nostres mercats habituals o, fins i tot, conrear alguns nosaltres mateixos per a tenir-los a l´abast de la mà.

I és que el món vegetal ofereix un ventall de possibilitats culinàries que et convidem a descobrir amb el Gabinet de Didàctica del Botànic. Has provat ja les flors comestibles, saps quines espècies i plantes aromàtiques combinen millor entre elles i amb quin tipus de plats, o com es conserven per a mantenir totes les seues propietats i aromes?

Amb aquest curs aprendràs tot açò i molt més, elaborarem receptes de tot tipus, vos ensenyarem a conrear les vostres pròpies plantes aromàtiques i també a fabricar regals comestibles tant frescs com secs. Les classes seran teòriques i pràctiques, amb eixides al jardí per a observar les plantes in situ mentre gaudim d´una visita per l´horta, la zona de medicinals i la resta de col·leccions del nostre jardí.

Al mes de novembre trau-li el màxim partit a les teues receptes endinsant-te al "Món dels condiments"

INFORMACIÓ:
Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596. El justificant de pagament cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMACIÓ DEL CURS

• PLANTES AROMÀTIQUES. Ús de les plantes aromàtiques en cuina. Com conrear-les i conservar-les en la nostra casa. 
• ESPÈCIES CULINÀRIES. Origen de les espècies més comunes i els seus usos. Les més adequades per a cada plat. Receptes
• ESPÈCIES CULINÀRIES, SABORS DEL MÓN. Els grans plats del món es caracteritzen per unes combinacions específiques de plantes aromàtiques, espècies i condiments.
• CONDIMENTS DE FRUITES I VERDURES. Les fruites i verdures són tan importants com els seus parents, les aromàtiques, per a convertir els nostres menjars diaris en una font de plaer, alhora que nodreixen. Edulcorant casolà ecològic.
• FULLES I FLORS COMESTIBLES. Les flors s´incorporen com a nous ingredients per a la cuina, com a font de color i comestibles, i com a embolcalls.
• REGALS COMESTIBLES. Amb espècies, plantes aromàtiques i altres ingredients vegetals podem fer regals culinaris tant frescs com secs.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

La seua petició ha estat enviada correctament. En breu ens posarem en contacte amb vostè. Gràcies.
Per favor, emplena aquest formulari amb totes les teues dades, i ens posarem en contacte amb tu per a confirmar la teua reserva. Si sou més d'una persona, afegeix els noms, cognoms i DNI de la resta dels membre del teu grup a l'apartat de comentaris. Gràcies.