EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CURSOS
ELS OLIS VEGETALS A LA DIETA

TALLER D'OLIS VEGETALS

DIES: 3 I 4 MARÇ 2017

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 30 GENER 2017

PROFESSORS/ES: el taller està impartit per professorat universitari expert, membres de l’àrea de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València. Ana Frígola, Jordi Mañes, Juan Carlos Moltó, Maria José Esteve i Lara Mañes

LLOC: sala de Seminaris i laboratori docent (planta baixa, esquerra)

HORARI: divendres de 16 h a 20 h i dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h

PREU: 45 € (materials inclosos)

DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic que interessat en l'alimentació i la dieta

DESCRIPCIÓ

Oli d’oliva, de gira-sol, soja, coco, palma, d’argània... Els olis vegetals han sigut un greix fonamental en les nostres dietes al llarg de la història. Hui en dia, s’utilitzen no sols afegits en la preparació de menjars sinó que és habitual la seua presència en productes alimentaris que adquirim com conserves, galetes, brioixeria, etc. Però sabem quin impacte nutricional i sobre la seua salut tenen els olis vegetals?

En aquest taller teòric-pràctic, aprendrem sobre els tipus de greixos que ens aporten els olis vegetals i el seu impacte nutricional. Parlarem sobre els tipus d’olis, mètodes d’obtenció, classificació, composició, presentacions i preparacions, amb especial èmfasi als olis més habituals en la nostra cultura. I és que l’objectiu és que els i les participants acaben el curs conscients, per exemple, de les diferències entre que l’oli haja estat obtés per premsat o refinat o de l’adequat ús d’olis segons la seua qualitat i comportament a l’aplicar-los calor.

Un altre punt a destacar del taller plantejat és la importància d’aprendre a interpretar correctament l’etiquetatge de productes. Com comentàvem, hi ha olis vegetals que són emprats per a diferents finalitats en menjars preparats, en conserva, galetes, menjars per a bebès, etc., pel que saber identificar-los a l’etiquetatge, així com la resta de substàncies presents, és un dels passos a donar per a iniciar i consolidar una alimentació saludable conscient. En l’any en què València és capital mundial de l’alimentació, aprofitem les oportunitats a la nostra mà per millorar el coneixement i comportament responsable i sostenible també en qüestions alimentàries.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 06, tots els dies de 10 h a 14 h, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-6960-00157596  

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic, C/Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

BLOC I: els olis vegetals com a greix fonamental al llarg de la història, amb especial referència a l'oli d'oliva. Tipologia de greixos i impacte nutricional

BLOC II: l'oli vegetal mediterrani per excel·lència: l'oli d'oliva

- Tipus

- Obtenció

- Classificació

- Peculiaritats

-Composició

-Presentació i preparacions (cru, fregit, etc.)

BLOC III: altres olis d'origen vegetal

- Llavors: gira-sol, soja, barreja. Els casos de l'oli d'argàn i de llavoreta de raïm

- L'oli de coco i de palma

BLOC IV: l'etiquetatge

Aprenem a llegir-lo i etiquetar-lo en productes d'ús habitual com galetes, pans, etc.

BLOC V: taller pràctic