EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
I JORNADA TÈCNICA SOBRE APICULTURA URBANA

DINS DEL CICLE D’ACTIVITATS SOBRE APICULTURA URBANA DEL 12 AL 17 DE DESEMBRE

DIA: 13 DESEMBRE

LLOC: Auditori Joan Plaça
ENTRADA GRATUÏTA, AFORAMENT LIMITAT

HORARI: de 08.30 h a 19.30 h

ORGANITZA: Ajuntament de València i l’Observatori Municipal de l’Arbre

COL·LABORA: Museo de Ciencias Naturales, Fundación Amigos de las Abejas, Jardí Botànic de la Universitat de València, apiADS, Laboratorio de la Miel, Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Bee Garden, Mel Azahar

El Botànic acull la primera jornada del cicle "Jornades sobre Apicultura Urbana / València
2016 ", organitzades per l'Àrea de Medi Ambient i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de València, a través de l'Observatori Municipal de l'Arbre (OMAV) que tindran lloc durant la setmana del 12 al 17 de desembre, i es componen d'una sèrie d'activitats molt diverses relacionades amb el món de les abelles, amb la finalitat de fer un pas més en la divulgació i conscienciació  ciutadana, sobre els beneficis que aporten.

Una jornada en què podrem escoltar diferents xerrades a càrrec d’especialistes de primer ordre en el sector apícola i organitzades en bloc temàtics. Els participants podran aportar les seues experiències i resoldre els dubtes durant les taules de col·loqui. Des de la problemàtica del món apícola i les implicacions de les abelles en la nostra salut fins el paper de la apicultura urbana i la qualitat i tipus de mel.

I és que la ciutat constitueix un refugi per a les abelles i l'apicultura urbana pot contribuir a la salvaguarda d'aquest insecte. La seua pràctica és una oportunitat per sensibilitzar les poblacions urbanes pel que fa a les causes de la disminució de les poblacions d'abelles i fomentar la biodiversitat de l’entorn. A més, els pol·linitzadors semblen trobar-se a gust en els ecosistemes urbans, que es caracteritzen per una gran diversitat de plantes mel·líferes i una utilització de plaguicides inferior al que s'observa en els ecosistemes agrícoles.

Fes clic per veure aquest video de Samarucdigital en què un eixam d'abelles és retirat per personal especialitzat al Botànic.

DESCARREGA’T ACÍ EL PROGRAMA COMPLET