EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ‘CAMINOS Y CASTILLOS DE LA SIERRA CALDERONA'

ORGANITZA LA LLIBRERIA PATAGONIA

ENTRADA LLIURE, 19.30 h

DIA: 16 ABRIL 2019 

DESCRIPCIÓ

El Botànic acull la presentació de Caminos y Castillos de la Sierra Calderona de la mà de la llibreria Patagonia. Una publicació de Rafael Cebrián que ens parlarà d’aquesta gran muralla orogràfica tendida fins a les proximitats de la costa.

Primeres muntanyes al nord de València que amaguen camins només aptes per a recórrer a peu o en cavalleria, que eren utilitzats antany pels viatgers per a traslladar les muntanyes des de la plana litoral valenciana al corredor geogràfic de la Vall del Palància: la comunicació natural entre la Meseta, Aragó i el Mediterrani. Durant segles, aquesta xarxa caminera ha mantingut la seua importància econòmica, cultural i estratègica, fins que la locomoció mecanitzada va modificar radicalment les xarxes viàries i la dinàmica viatgera.

Per altra banda, però associats als camins, els castells han exercit el control militar en la pau i en la guerra, el domini i la protecció del trànsit d'éssers humans i mercaderies. Així, les vies de comunicació i la seua funció en la vertebració dels territoris, es converteixen en línies tàctiques al llarg de les quals s'alinea el major nombre de fortificacions.

Un llegat geogràfic i històric que junt a la interrelació de camins i castells en el medi natural de la serra Calderona, ha donat forma i contingut a aquest llibre que es presentarà el pròxim dia 16 d’abril a l’Auditori del Jardí. A l’acte comptarem amb Rafael Cebrián, autor del llibre i de nombrosos títols relacionats amb l’excursionisme i les muntanyes valencianes, i amb Enrique Gandía, llicenciat en geografia i història, i vicepresident de l’Associació Espanyola d’Amics dels Castells.