EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
XARRADA - GIRLS4STEM FAMILY

CICLE DE XARRADES I PROJECCIONS

DIA: 7 MARÇ 2020

ESTUFA FREDA. DISSABTE, 11 H
ENTRADA GRATUÏTA

DESCRIPCIÓ

Més sessions de Girls4STEM al Botànic! Una iniciativa per fomentar vocacions científiques i tecnològiques, sobretot entre les estudiants preuniversitàries, mitjançant diferents activitats divulgatives i d’oci que ens acostaran a les disciplines STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) i visibilitzaran el paper i el talent de les dones que treballen en aquest sentit dins i fora de la Comunitat Valenciana.

Per tot allò s’ha buscat la implicació, per una banda, de l’estudiantat de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de diferents centres educatius, per triar dones professionals de les àrees STEM i fer biografies en formato vídeo de cadascuna d’elles. Per altra, la de les mateixes expertes per a que ens conten en viu i en directe de la seua experiència i línia de treball.

Així, mitjançant una sèrie de sessions gratuïtes, participatives i d’oci, sota el nom de “Xarrades Girls4STEM Family” i que tindran lloc al Jardí Botànic en dissabte, s’exposaran els projectes audiovisuals, comentats i presentats pels i les estudiants responsables, i es complementaran amb les diferents intervencions de les expertes protagonistes. Cada sessió portarà ademés el nom d’una científica rellevant a modo d’homenatge.

Un projecte que naix a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, que està finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i que compta amb el recolzament de la Secretaria Autonòmica d’Educació, del CEFIRE, i del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. A més d’estar emmarcat al Pla d’Igualtat de la UV i als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

XARRADA - VALENTINA TERESHKOVA

1ª PART

CENTRE EDUCATIU PARTICIPANT
Rivas-Luna (l'Eliana)

EXPERTES STEM TREBALLADES I CONVIDADES
- Mercedes María Ruiz López: Enginyera de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de València.
- Meritxell Calvo Palanques: Programadora informática todoterreno comprometida con la comunidad de aprendizaje y la transformación de la industria hacia modelos más humanos.
- Yolanda Campos Jurado: Graduada en Farmacia e investigadora predoctoral en el laboratorio DOREAL dirigido por la Dra. Hipólito.
- Esther Sánchez García: Comunicadora científica y licenciada en Ciencias Ambientales.

2ª PART

CENTRE EDUCATIU PARTICIPANT
Col·legi Pio XII (Alboaria)

EXPERTES STEM TREBALLADES I CONVIDADES
- Rosa Arroyo López: Doctora Ingeniera de Caminos, Canales y Puertos por la Universitat Politècnica de València.
- Emilia Matallana Redondo: Catedrática de Bioquímica y Biología Molecular por la Universitat de València. 
- M. Dolores Rodrigo Aliaga: Ingeniero Agrónomo por la Universidad Politécnica de Valencia. Hizo el doctorado en el Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos (IATA-CSIC).
- Anabel Morales López: Licenciada en Física por la Universitat de València y Doctora en Física Nuclear por la Universidade de Santiago de Compostela. 

MÉS INFORMACIÓ

girls4stem.uv.es