EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
MEDI AMBIENT, IGUALTAT I COEDUCACIÓ

DIA: 5 FEBRER 2020 

SALA HORT DE TRAMOIERES, 18.30 H
ENTRADA GRATUÏTA, AFORAMENT LIMITAT 

DESCRIPCIÓ

El Jardí Botànic acull aquesta jornada per parlar d’estratègies en clau de gènere a l’hora de enfortir l’entorn sostenible i equitatiu del nostre planeta, a càrrec de l’experta Nubia Forero.

Una reflexió necessària emmarcada en l’Agenda 2030, el pla d’acció dels països membres de les Nacions Unides per a garantir un desenvolupament sostenible que protegisca a les persones, el planeta i ens permeta prosperar. Com? Mitjançant 17 objectius que abasten l’esfera econòmica, social i ambiental, coneguts com a ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), i on no podia faltar la igualtat de gènere. No solament com a un objectiu independent (ODS 5), sinó de forma transversal mitjançant una educació de qualitat (ODS 4), un treball digne (ODS 8) o la vida als ecosistemes terrestres (ODS 15), entre altres qüestions.

En aquest context, durant la primera part de la sessió s’exposaran les conclusions del cicle Igualtat i Medi Ambient, una visió pedagògica (2018), organitzat pel Jardí Botànic i comissariat per Nubia Forero, que va abordar el coneixement de les dones i les seues aportacions al voltant dels reptes mediambientals, l’ús, l’accés i l’aprofitament dels recursos naturals. A més, de projectar el vídeo sobre el taller La imagen de la mujer en el espacio urbano de Yolanda Domínguez, que es va realitzar a aquest cicle i que va acabar amb una intervenció col·lectiva per reivindicar el cos de la dona com a subjecte de dret, més enllà del consum i les practiques publicitàries amb fins sexistes.

A continuació, s’analitzarà la implementació de la coeducació als projectes d’aprenentatge i servei (APS), al marc dels ODS, com a un mètode educatiu que part del principi de la igualtat entre sexes i la no discriminació per raons de sexe. I es presentarà i entregarà també la Guía Práctica para la implementación de la perspectiva de género: la coeducación en el marco de la agenda 2030 y los Objetivos de Desarrollo Sostenible 4 y 5.

PARTICIPANTES 

Presenta:
Elena Martínez, Vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València

Intervenen:
Auxiliadora Sales Ciges.
Coordinadora y docente del Máster Universitario de Psicopedagogía de la Universidad Jaume I de Castelló.

Nubia Forero. Máster en Igualdad y Género  en el Ámbito Público y Privado. Comisaria del Ciclo Igualdad y medioambiente (2018) para el Jardín Botánico de la Universidad de Valencia.