EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
XARRADA: COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT, EL SANTUARI DE L'ORQUÍDIA BOLIVIANA

XARRADA A CÀRREC DEL BIÒLEG JOSE APARICI

DIA: 20 OCTUBRE 2019

LLOC I HORA: Sala Seminaris, 12 h.
ENTRADA: accés lliure, aforament limitat. 
ORGANITZA: Fons Valencià per la Solidaritat, en col·laboració amb el Jardí Botànic i el Museu de Ciències Naturals de València

DESCRIPCIÓ

El biòleg Jose Aparici ens convida a participar d'aquest col·loqui on ens parlarà de la seua estada professional al Santuari de l'Orquídia Boliviana en el marc de la VII Edició del Programa Especialista Municipal Voluntari del Fons Valencià per la Solidaritat 2018 – 19. 

Un projecte al voltant de la conservació de Cattleya nobilior, que ens transportarà fins a la regió de la Chiquitania, a l'Orient de Bolívia. Durant el col·loqui ens endinsarà en un recorregut que anirà des de la motivació que el va portar a participar d'aquesta iniciativa i els preparatius previs a l’estància de desenvolupament a la cooperació, fins als resultats i l’impacte del projecte, passant per allò més important, els objectius complits durant l’assistència tècnica. Ens referim al pla d’acció estratègic desenvolupat en torn al XVIII Festival de l’Orquídia de Concepción, en matèria de sembra i identificació d’orquídies natives; de dinamització funcional de vivers municipals, de dret ambiental aplicat a la conservació dels recursos florals i de sensibilització ciutadana a través del turisme sostenible i l’educació ambiental  en dependències municipals i comunitats indígenes. Línies de treball que tenen la finalitat última d’enfortir valors com la participació ciutadana, la cohesió social entorn a un símbol natural local, la descentralització municipal i l’apoderament econòmic de les dones a les comunitats.

Una xarrada que forma part de la programació de la Jornada d'Orquídies en tardor organitzada per l'Oval que tindrà lloc del 19 al 20 d'octubre al Jardí Botànic.