EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
DESCOBREIX 'UNA MARJAL DE LLEGENDES'

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE + TALLER D'ANIMACIÓ A LA LECTURA

DIA: 9 FEBRER 2019

LLOC I HORA: Jardí exterior, de 12 a 13 h.
ENTRADA: Entrada lliure, aforament limitat. 
DIRIGIT A: xiquets i xiquetes a de 6 a 12 anys i les seues famílies.

DESCRIPCIÓ

Voleu conèixer les llegendes que amaga un espai mític com és la marjal de Gandia? Doncs acosteu-vos al Botànic el pròxim dissabte 9 de febrer i participeu d’aquest taller d’animació a la lectura i presentació del llibre “Una marjal de llegendes”, amb l’autor Emili Selfa i l’il·lustradora Manola Roig.

A l’aire lliure del nostre Jardí tindrà lloc aquesta sessió participativa per despertar la curiositat i motivar als més joves a practicar la lectura, mitjançant diferents activitats relacionades amb el llibre. Viatjaran al passat per descobrir els animalots fantàstics que habitaven les marjals valencianes en altres temps, entendran la diferència entre mites i llegendes, sentiran a través de les vivències dels personatges la importància de valors com l’amistat, igualtat, tolerància i també de la transmissió oral històrica-cultural, i sobretot aprendran a valorar el coneixement i l’estima pels entorns naturals que ens envolten, i els animaran a recórrer-los i a practicar el voluntariat ecològic per conservar la seua biodiversitat.  

Esteu tots convidats a imaginar, divertir-se i gaudir amb aquesta publicació en valencià de l'editorial Lletra Impresa inspirada en la natura i la història del nostre territori. 

SINOPSI DEL LLIBRE

La marjal de Gandia és un espai mític. Certament, ho són quasi totes les zones humides d’aquesta vora de la Mediterrània, aquelles que l’ésser humà ha hagut de domesticar i convertir en un espai productiu. Des de menut, quan acompanyava al pare i a la família, escoltava llegendes i històries d’un escenari incomparable: el sempre dominant Castell de Bairén, l’Alqueria del Duc i els ullals de l’Estany i la Perla, l’Ullal Fosc i les sèquies del Rei, la Nova i la de l’Auir. Un espai de moros i cristians, protagonitzat per personatges històrics llegendaris com el nostre rei Jaume I i el Cid. I viscut pels nostres llauradors assetjats per serps endimoniades o dones encantades.

Ara, en aquest relat pensat per a ells, un grup de xicones i de xicons del Voluntariat Ecològic que recorren la marjal durant l’estiu, estiraran del fil de la memòria oral per tal d’acostar-se a tot aquest món, tan màgic com atractiu. Voleu saber els secrets que amaga l’Ullal Fosc? Ens hi acompanyeu?

SOBRE L’AUTOR

Emili Selfa Fort és enginyer tècnic industrial i va exercir de professor de secundària de l’especialitat de Processos i Productes de la Fusta i Moble. A més, va ser regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Gandia (1987 - 2000).

És autor del Vocabulari de Fusteria, Mobiliari i Decoració (Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, Generalitat Valenciana, 1986) i ha publicat nombrosos articles, ressenyes i llegendes a la premsa diària, llibres i revistes. Manté una col·laboració setmanal titulada «Els sobrenoms de Gandia» al magazine de Ràdio Gandia (2017-2018).