EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PLANTA PEL DIA DE L'ARBRE!

ACTIVITAT AMBIENTAL GRATUÏTA A LA SERRA D'AGULLENT

DIA: 16 FEBRER 2019

PRIMER DIA DE MATRICULA:  29 GENER 2019

ORGANITZA: Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla
GUIA BOTÀNIC: Víctor Benlloch
EIXIDA: 
8:00 h ARRIBADA: 18:10 h
DESPLAÇAMENT: 
Viatjarem en autobús, també gratuït, i tant l’eixida com l’arribada seran al Jardí Botànic. Demanem puntualitat
DINAR: 
no està inclòs. Es pot portar de casa o si es desitja, prèvia reserva en la inscripció, dinar en L'Ermita de San Vicent d'Agullent (12 € aprox).
INFORMACIÓ I RESERVA: L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça a partir del primer dia de matrícula. Podeu cridar per telèfon al 963156816, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, enviar un correo electrònic a cicbotanic@uv.es o emplenar el formulari que estarà disponible en aquesta secció.

DESCRIPCIÓ

Celebra un any més amb el Botànic el "Dia de l’arbre" participant de la reforestació de la Serra d’Agullent. Una activitat gratuïta organitzada pel Jardí i l’Associació de Voluntariat Ambiental “La Codolla”, amb qui visitarem el poble d’Agullent, farem una excursió per la muntanya, i practicarem les nostres tècniques de jardineria ajudant en el procés de reforestació de la zona per sisé any consecutiu.

Una zona on la natura, poc a poc, torna a la seua casa després de l'incendi que l'any 2010 devastà la serra d'Agullent. I és que aquest incendi va servir per a encendre l'espurna de la participació ciutadana per recuperar l'espai verd que volia. Així, des de l'any 2011, els voluntaris de l'associació La Codolla estan reforestant la serra amb nombrosos exemplars de diverses espècies autòctones d'arbres i arbustos, moltes d'elles ja poc freqüents en la zona, i que en alguns casos ja comencen a fer-se visibles gràcies al seu creixement i el treball constant durant vuit anys.

Per això des del Botànic volem convidar-vos una vegada més a contribuir a la seua tasca i tornar el verd a la serra, col·laborant en la plantació que farem el proper dia 16 de febrer per cel·lebrar el dia de l'arbre. Us apunteu?

SOBRE 'LA CODOLLA'

Associació de Voluntariat Ambiental que va sorgir inicialment en 2011 a partir d'un grup de veïns afectats per l'incendi ocorregut en la Serra d'Agullent l'any anterior. Des de llavors han plantat arbres anualment, tractant de millorar poc a poc l'entorn natural de la serra i fomentant la recuperació de la diversitat vegetal, a més de realitzar tasques per adequar sendes, netejar residus o millorar fonts. 

També s’encarrega de la gestió d’un viver forestal, d’on trauen tots els plantons per al procés de reforestació, que es troba a la casa del metge del poble i que també podrem visitar durant la jornada.

PROGRAMA

8:00 h Eixida des de València (Jardí Botànic de la Universitat de València)
9:15 h Arribada a Agullent i inici de la ruta a peu per la serra d’Agullent (dificultat baixa). 
10.15 h Esmorçar
10.45 h Plantació d'arbres
13:30 h Tornada cap al poble
14:00 h Dinar a l'ermita de Sant Vicent Ferrer d'Agullent (opcional)
16:00 h Passeig pel casc urbà d’Agullent i visita al viver forestal de la Codolla
17:00 h Tornada cap a València
18:10 h Arribada estimada al Jardí Botànic