EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
DIÀLEG EN PERSPECTIVA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

I A TU, T'IMPORTA QUE LA TEMPERATURA PUGE DOS GRAUS? COL·LOQUI

DIA: 6 NOVEMBRE 2018

PONENTS: Pilar Almenar, Cristina Monge, Eva Pastor, Lucía Vázquez, Mª José Sanz i Anna Mateu.
HORA I LLOC: Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic (c/ Beat Gaspar Bono s/n), 19 h.
ENTRADA: lliure, aforament limitat.

DESCRIPCIÓ

Parlar de canvi climàtic no va només d’óssos polars, del desgel a l’Antàrtida, de la pujada del nivell del mar o de l’increment de fenòmens climàtics extrems. Ni de llocs remots. Va d’art, de salut, de política, de carrers i jardins, de ciència i negociacions, de mobilitat, d'escoles, de periòdics, televisions  i ràdio, d’economia, d’alimentació... I va de les nostres ciutats, pobles, barris, llars.

Amb la intenció d’ampliar els significats i comprensió del canvi climàtic al nostre dia a dia, des de València Clima i Energia i el Jardí Botànic de la Universitat de València, hem organitzat el col·loqui Diàleg en perspectiva sobre el canvi climàtic, emmarcat dins la programació de València Canvia pel Clima!. Un diàleg amb Cristina Monge, Eva Pastor, Lucía Vázquez, Maria José Sanz i Anna Mateu, moderades per Pilar Almenar, totes elles expertes en diferents àrees, per tal de treure la conversa sobre el canvi climàtic de les notícies catastròfiques i els llocs comuns i repensar-lo des d’altres àmbits que hi tenen molt a veure i a dir.

SOBRE LES PARTICIPANTS

PILAR ALMENAR @Pilar_Almenar
Periodista i ambientòloga. Col·labora en diferents mitjans de comunicació com El País, Público, La Marea, El Salto, València Plaza o À punt, entre altres.  

CRISTINA MONGE @tinamonge
Doctora en Dret i politòloga. Directora de l’àrea de Conversacions d’ECODES (Fundación Ecología y Desarrollo) i professora associada de Sociologia a la Universitat de Saragossa.

EVA PASTOR @EvaBotanic
Biòloga. Responsable de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic de la Universitat de València, membre de l’associació de divulgació científica Pirates de la Ciència i membre del grup d’estudi RCC-Harvard Teaching and learning science in outdoor environments.

LUCÍA VÁZQUEZ @lamujerdelvelo
Historiadora de l’Art, educadora i especialista en cultura i sostenibilitat. És directora del projecte Arte y Desarrollo i membre del Comité Científic de la International Conference on Sustainable Development.

MARÍA JOSÉ SANZ
Doctora en Biologia i directora del BC3 (Centre basc de recerca sobre canvi climàtic), especialitzada en els efectes de la contaminació atmosfèrica en els organismes vegetals. Ha coordinat UNREED (FAO), dirigit el I2C2 de Saragossa i el Programa EUPHORE.

ANNA MATEU @anna_mateu
Periodista i doctora en Comunicació. Cap de redacció de la revista Mètode, on desenvolupa també la seua vessant investigadora centrada en comunicació de la ciència, medi ambient, canvi climàtic i ciència i gènere.