EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
COMUNICAR EL CANVI CLIMÀTIC

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI

DIA: 29 OCTUBRE 2018

PONENT: Mónica López
ENTREVISTADORA I MODERADORA: Mª Josep Picó
HORA I LLOC: Auditori Joan Plaça, 19 h
ENTRADA: lliure, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

 “Valencia canvia pel clima”, aquesta iniciativa local que busca conscienciar-nos sobre la importància de la lluita contra el canvi climàtic, arriba també al Botànic mitjançant la xarrada-col·loqui “Comunicar el canvi climàtic” a càrrec de la física i experta en comunicació meteorològica, Mónica López.  

I és que, sabem comunicar el canvi climàtic? Ho estem fent bé els divulgadors, les institucions, i els periodistes? Per què a tots ens preocupa però no fem el suficient per aturar-lo? Va només d'óssos polars i territoris llunyans, o també ens afecta? Es pot comunicar un problema global centrant-nos en com ens afecta a nivell local? Mònica López, Cap del Temps de TVE, ens parlarà i conversarà amb la periodista ambiental Maria Josep Picó i el públic per tal de donar resposta a alguna d'aquestes preguntes. Perquè el canvi climàtic, ho sàpigues o no, t'interessa.

Així, et convidem a descobrir el projecte senCer “València canvia pel clima” que omplirà la nostra ciutat de diferents activitats relacionades per a tots els públics com aquestes entre el 15 d’octubre i l’11 de novembre. ¡Participa!

SOBRE LES PARTICIPANTS

MÓNICA LÓPEZ
Física, especialitzada en Terra i Cosmos, i experta comunicadora d'informació meteorològica, amb quasi 20 anys de professió. És la Cap de l'Àrea del Temps de Televisió Espanyola des de 2008 i dirigisc i presenta l'espai del Temps de l'edició nit en la 1 de TVE. A més, és presidenta de l'Associació de Comunicadors de Meteorologia (ACOMET) i docent en cursos especialitzats de meteorologia i cursos de locució i comunicació. En els últims anys també ha centrat els seus esforços en la comunicació de la meteorologia, però sobretot en temes de temps sever, quan les mesures d'auto-protecció del ciutadà són crucials per a salvaguardar les seues vides.

Mª JOSEP PICÓ
Periodista ambiental, divulgadora científica i doctora en Comunicació per la Universitat de València. Premi Nacional de Periodisme Ambiental 2005, atorgat pel Ministeri de Medi Ambient. Compagina la seua tasca com a periodista en la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I amb la docència universitària en el Departament de Ciències de la Comunicació de l’UJI i al màster de Comunicació Científica, Sanitària i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És col·laboradora de mitjans com ara Levante-EMV, À Punt ràdio o El Temps. La seua obra més recent és Periodismo ambiental. De la lucha ecologista al entorno digital (UOC). 

MÉS INFORMACIÓ

canviclimatic.org

PROGRAMA COMPLET DE "VALÈNCIA CANVIA PEL CLIMA"