EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
GLOBO POÈTIC: POESIA NOCTURNA AL BOTÀNIC

PRESENTACIÓ DE L'ÚLTIM LLIBRE DE POESIA DE NACHO MESEGUER

DIA: 26 OCTUBRE 2018

LLOC I HORA: Jardí exterior, 20 h
ENTRADA: gratuïta 

DESCRIPCIÓ

En fosquejar, en un racó il·luminat del Jardí, l'escriptor Nacho Meseguer ens convida a formar part del seu particular Globus Poètic. Un espectacle escènic-audiovisual per a presentar el seu últim llibre de poesia “La luz blanca de la perfecta explicación de la claridad del núcleo al romperse”, editat per Enkuadres.

El títol del llibre fa referència al que considera el millor dels seus versos, que aborda eixa llum blanca constant pràcticament en tots els poemes del llibre, almenys en els èpics, i també en la seua vida. Una trobada amb el sentit, un antídot contra el nihilisme. Corazones caracoles, adornos imprecativos, segundas oportunidades, soles verdaderos, besos glifos. Poemas épicos, de amor, de sexo, crónicas del asombro ante la luz blanca que recorre en centro del tiempo cuando se parte y derrama y eterniza. Així descriu el polifacètic autor aquest llibre que inclou 3 tipus de poemes: poemes èpics d'amor, poemes únicament èpics i paisatge exòtics d'un món interior, el seu.

I és per açò que en les seues intervencions poètiques cerca crear atmosferes que puguen arribar a allò profund, a través de la fusió de la poesia amb música, imatges, teatre, malabars i fins i tot experiències gastronòmiques. Però en aquesta ocasió l'ingredient secret serà el propi Jardí Botànic, amb els seus arbres, arbustos i flors arribats de tot el món.La idea es mezclar toda esa sinfonía botánica mundial olfativa que va directa al sistema límbico con las imágenes, con la música, con la atmósfera de las luces y sobre todo con la poesía y ver que ocurre. Igual hay suerte y aparece el globo poético perfecto. Quién sabe.

SOBRE L'AUTOR

Nacho Meseguer. Nascut a València. Poeta, narrador, dramaturg, intèrpret i artista multimèdia. Ha publicat “Mal tiempo en primavera" (Ed. Balle del sol), i les adaptacions de “Bartleby el escribiente” i “La línea de sombra” (Ed. Germanía). Autor i intèrpret de l'obra “La increíble historia de la mujer voladora”. Coautor dels textos de l'obra “CavaDret”. Col·laborador en diferents exposicions i catàlegs de l'artista Deva Sand (destaquen C.I.A.R.T., Les Cigarreras i Institut Francés). Finalista en alguns premis literaris (cap dels famosos). Reporter interior en la revista Bostezo. Ha actuat en teatres, museus, bars i instituts. Realitza maridatges gastronòmic-poètics i imparteix tallers de jardineria narrativa en el Jardí Botànic.