EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: FLORA VASCULAR DEL PARC NATURAL DEL TÚRIA

UNA PUBLICACIÓ PER COMMEMORAR EL DÈCIM ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ DEL P.N.

DIA: 25 OCTUBRE 2017

HORA: 18h
LLOC: Auditori Joan Plaça del Botànic
ENTRADA: lliure, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

El Botànic acull la presentació del llibre Flora vascular del Parc Natural del Túria el proper dimecres 25 d’octubre. Una publicació científica on ha participat el Jardí i que amplia els coneixements de la flora i vegetació d’aquest magnífic espai verd en el dècim aniversari de la seua declaració com a Parc Natural.

I és que aquest Parc Natural del Túria és l’espai protegit més a prop de la nostra ciutat i un dels últims pulmons forestals que encara sobreviu en una zona tan poblada i industrialitzada com és l’àrea metropolitana de València. Un important corredor biològic que permet l´intercanvi genètic de les espècies entre les terres d´interior i la plana de València, que alberga una gran diversitat d’hàbitats i espècies de fauna i flora. A més, l’escassa precipitació mitjana l’ha convertit en una autèntica illa biogeogràfica de gran valor ecològic on destaquem la presència d’espècies de clima semiàrid que no existeixen en altres zones de la província i diferents endemismes valencians.

D’ací la importància de la seua figura de protecció com a parc natural i de llibres com a aquest que contribueixen a determinar la composició, estructura, funcionament i dinámica dels sistemes naturals més rellevants del Túria, a fi d’assegurar una bona conservació del espai i l’ús sostenible dels recursos naturals i la diversitat biològica.

La publicació ofereix un catàleg florístic del territori amb fotos i mapes de distribució de les plantes citades més interessants, que ha estat elaborat per un equip d’experts botànics procedents del mateix parc, del Servei de Vida Silvestre, del CIEF de la Generalitat Valenciana i del Jardí Botànic de la Universitat de València.

A l’acte, que tindrà lloc a l’Auditori Joan Plaça del Botànic a les 18h, assistiran diferents representants de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, el director del Parc Natural del Túria, així com els autors del llibre, Aurelio Peña, Pablo Ferrer, Jesús Riera, Javier Fabado i Gonzalo Mateo, i l’autor de les imatges, José Quiles.