EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PRESENTACIÓ DEL MONOGRÀFIC 'ELS CACTUS'

UNA PUBLICACIÓ DEL BOTÀNIC DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

DIA: 7 OCTUBRE 2017

SALA HORT DE TRAMOYERES, 12H 
ENTRADA LLIURE, AFORAMENT LIMITAT 

DESCRIPCIÓ

El Jardí Botànic presenta el pròxim dissabte 7 d'octubre “Els Cactus” el quart volum de la seua col·lecció Monografies Botàniques, una sèrie de publicacions que pretén abastar les espècies botàniques més importants del Botànic.

L'acte, emmarcat en la VI Trobada de Tardor de Cactus i Suculentes, tindrà lloc a les 12h en la Sala Hort de Tramoyeres i estarà dirigit per la directora del Jardí Botànic, Isabel Mateu, i els autors del llibre, Vicente Bueno, especialista en la matèria, i José Plumed, Tècnic Arborista del JBUV.

El llibre se centra en una de les col·leccions més importants del Jardí, les plantes crasses. Autèntiques supervivents que habiten majoritàriament els deserts i que han de suportar condicions extremes d'insolació i de falta d'aigua.

Les crasses o suculentes, compten amb més de 600 espècies en el Botànic que es reparteixen al llarg de tres zones. Una interior, l'anomenada “caseta del romaní”, per a les de menor grandària, i altres dos exteriors, al costat, per a les plantes d'origen americà i africà. Però degut precísament a la gran diversitat i nombre de grups que arreplega aquesta col·lecció, la publicació s'ha hagut de centrar únicament en la família més important, Cactaceae, amb 52 gèneres i més de 230 espècies.

La guia arreplega des d'una descripció general dels cactus a una més detallada sobre les diferents parts anatòmiques, a més de tractar la seua distribució, ecologia, cultiu, usos i aprofitaments, i de dedicar un capítol especial a la sistemàtica de la família i dels exemplars que podem trobar en el Botànic. Tot açò acompanyat de fitxes descriptives per gèneres amb imatges de gran qualitat visual i un plànol per a poder localitzar-los en el Jardí.