EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: HOMBRES, ROBLES Y DIOSES

UNA PUBLICACIÓ DE JESÚS IZCO

DIA: 6 JULIOL 2017

HORA: 19h
LLOC: Sala seminaris
ENTRADA: lliure, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

El Botànic acull la presentació de Robles, hombres y dioses. Usos y visión simbólica de los quercus en Europa. Un llibre del Catedràtic de Botànica de la Universitat de Santiago de Compostela, Jesús Izco, que es converteix en tot un homenatge als qui ell considera com “els arbres d’Europa, els reis dels seus boscos”.  

Un publicació molt completa que ens parlarà de la seua sistemàtica i senyes d'identitat, de la seua simbologia, folKlore i vincle amb la nostra història, però també dels seus usos i aplicacions medicinals. I és que els majestuosos Quercus, els nostres proveïdors de gles, uns arbres que han estat i són sustente material i espiritual de tots nosaltres, es mereixien un llibre així.

Així, el pròxim dijous 6 de juliol podrem parlar de roures amb el seu autor mitjançant la conferència Visión simbólica de los robles, reflejo de nosotros mismos. A més de Jesús Izco, l'acte comptarà amb l'assistència de la directora del Jardí Botànic, Isabel Mateu, que presidirà la sessió, i Manuel Costa, professor emèrit de la Universitat de València, que introduirà la conferència.

DE L'AUTOR

Jesús Izco (Madrid, 1940) és Doctor en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid. Ha exercit com a professor en diferents universitats de la península (1965-1978) i va ser Catedràtic de Botànica (1978-2010) en la Universitat de Santiago de Compostel·la, on a més va ser promotor del seu Jardí Botànic.

A més d'investigador és autor de nombroses publicacions relacionades amb la docència, l'estudi de la flora i la vegetació, la història de la Botànica i dels botànics, així com de la conservació de la biodiversitat florística, fitosociològica i cultural.

D'entre els seus llibres destaquem Madrid Verde, Pazos de Galicia: Jardines y plantas, Galicia respira o Árboles monumentales en el patrimonio cultural de Galicia, a més d'altres relacionats amb la jardineria i el món de la camèlia.