EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
TALLER ODS 15: VIDA D'ECOSISTEMES TERRESTRES

ORGANIZA PROYECTA VALENCIA-HACIA EL 2030

DÍA: 04 MARZO 2017

HORA: D'11.30h a 13.30h
LLOC: Sala Cavanilles i Jardí exterior
MATRÍCULA: INSCRIPCIÓ GRATUÏTA ACÍ. AFORAMENT LIMITAT

DESCRIPCIÓ

Acosta't el pròxim 4 de març a aquest taller participatiu i ajuda'ns a promoure l'ús sostenible dels hàbitats terrestres. Parlarem de projectes concrets, visitarem el Jardí i aportarem idees per a fomentar també la biodiversitat als nostres entorns urbans.

Saps què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)? Coneixes els ecosistemes naturals més propers a la teua ciutat i com es gestionen? T'agradaria saber i fins i tot participar de la seua conservació?  En aquesta activitat organitzada per la plataforma PProyecta Valencia – Hacia el 2030, en col·laboració amb el CEACV i el Jardí Botànic, podràs conèixer l'estat actual dels ecosistemes terrestres de la Comunitat Valenciana i quines mesures s'estan duent a terme per a preservar-los, com a part dels objectius marcats en la nova agenda internacional de desenvolupament sostenible.

Quant als ODS, són 17 a complir abans del 2030 amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a través d'un model sostenible per al nostre planeta, i aborden qüestions com la pobresa, la innovació, el canvi climàtic o el consum dels nostres recursos, entre moltes altres coses. D'aquesta manera, la Plataforma Proyecta Valencia es converteix en un projecte divulgatiu i dinamitzador on podrem conèixer de primera mà si la nostra ciutat està fent els deures en temàtica de sostenibilitat i participar directament a través de diferents projectes. 

En aquesta ocasió, ens proposen un taller sobre el ODS 15: Promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, detenir i invertir la degradació de les terres i frenar la pèrdua de la diversitat biològica. I és que els boscos alberguen més del 80% de totes les espècies terrestres d'animals, plantes i insectes coneguts, a més de proporcionar-nos l'aire que respirem, l'aigua que bevem i els aliments que ens mantenen, d'ací la importància de la seua conservació. I encara que inevitablement els transformem amb la nostra presència, podem prendre decisions que contribuïsquen a conservar la seua diversitat biològica i que ens garantisquen uns ecosistemes saludables.

En aquest sentit treballen activament institucions com el CEACV i el Botànic de la Universitat de València, que ens posaran al dia en les diferents actuacions que s'estan duent a terme o es podrien desenvolupar al nostre territori per aconseguir-ho. Un taller on també tu podràs proposar i opinar, que es complementarà amb una visita pel Jardí T'animes? Veuen, reflexiona i participa.

PROGRAMA DEL TALLER

11:30 Presentació Proyecta Valencia
12:00 - 12:30 Presentació de Jardí Botànic de la Universitat de València i el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana - CEACV
12:30 - 13:30 Taller participativo i visita por las instalaciones del Jardí Botànic

MÉS INFORMACIÓ

Proyecta Valencia - Hacia el 2030
Taller - evento en facebook
Naciones Unidas - Objetivos de Desarrollo Sostenible