EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2018

AGENDA | ACTES I ACTIVITATS
7 MERAVELLES LLIRIANES

PROJECTE DE DIFUSIÓ DEL PATRIMONI CULTURAL DE LLÍRIA

DIA: 26 FEBRER 2017

LLOC: Umbracle del Botànic
HORA: de 12 a 14h
PREU: gratuït amb l’entrada al Jardí

DESCRIPCIÓ

Aquest diumenge 26 de febrer a les 12h es presenta al Jardí el projecte Meravelles Llirianes, organitzat per Fil-Per-Randa Viatges Culturals i l'Institut d'Estudis comarcals (IDECO), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llíria. L'acte consistirà en la presentació de la iniciativa, que anirà acompanyada de música i poesia amb Esther Villanueva i d’un refrigeri a l’Umbracle del Jardí.

Meravelles Llirianes pretén promocionar l'important patrimoni cultural, arqueològic, arquitectònic, mediambiental i musical del municipi. Per a tal fi comptarà també amb diferents cicerones que apadrinaran i defendran cada una de les candidatures en diferents actes.

Pel que fa al Botànic recolza la candidatura del Parc de San Vicent, que es troba en la carretera que va direcció a Olocau (Serra Calderona), al voltant del brollador ancestral conegut com "Font de Sant Vicent" on els romans van erigir un temple dedicat a les nimfes. En 1410, segons la llegenda, després d'una llarga sequera, Sant Vicent Ferrer va fer brollar l'aigua miraculosament de la font seca: creixerà i escassejarà, però per beure no faltarà. En agraïment, li van posar el seu nom a la font natural i al segle XVIII els cristians van construir l'ermita en el seu honor.

14 candidates concursen per erigir-se amb el títol de Meravelles Llirianes: La Concòrdia, l'Edeta Romana, els Banys Àrabs, el Tossal de Santa Bàrbara, la Ciutat dels Músics, l'Església de la Sang, el Tossal de Sant Miquel, les Pintures del Bon Pastor, Ca la Vila, la Confraria de la Sang, l'ermita i font de Sant Vicent, la portada de l'Assumpció, el Museu Arqueològic de Llíria, i el mosaic dels Dotze Treballs d'Hèrcules.

Passa un diumenge vinculat a la natura, el patrimoni cultural, la música i la poesia sense eixir del cor de la ciutat, vine al Botànic!

MES INFORMACIÓ

www.meravellesllirianes.com
www.facebook.com/meranellesllirianes